Volkswagen želi postati “lider” prodaje električnih vozila do 2025.

Volkswagen želi pobijediti Teslu na njegovom teritoriju sa velikim planovima za proizvodnju električnih automobila. Tesla je stvorio veliku popularnost kao jedini proizvođač automobila posvećen isključivo električnim vozilima, ali nakon što se uključe i već poznati proizvođači automobila, to će biti sasvim drugačija igra, prenosi Pcchip.hr.

Herbert Diess, Volkswagenov šef robne marke, vjeruje kako njemački proizvođač automobila može pobijediti Teslu na polju električnih automobila, jer planovi Volkswagena su veliki, izvještava Financial Times. “Sve što Tesla može napraviti, možemo nadmašiti”, rekao je Diess u Njemačkoj na konferenciji za novinare.

“Tesla je konkurencija koju ozbiljno shvaćamo, a Tesla dolazi iz visokokvalitetnog segmenta, no mi se okrećemo na manje skupe automobile”, nastavio je Diess.

Ako mislite da hipiji vole Tesline automobilima, samo pričekajte dok se ne pojavi električni legendarni VW kombi. Volkswagen se nada da će postići prodaju električnih vozila od milijun jedinica do 2025. godine. Volkswagen je već uveo jednu EV platformu, pod nazivom MEB, koja će biti osnova za niz različitih električnih vozila svojih brojnih marki i modela, uključujući i Audi i VW.

Volkswagen MEB platforma za električna vozila

VW je već proteklih godina predstavljao fleksibilnost MEB platforme, kojom je pokazao nekoliko različitih koncepata. Započeo je s ID konceptom, koji se odnosi na veličinu automobila modernog golfa.

Odatle je predstavio koncept ID Buzz, koji je zamijenio mali hatchback s većim, minivan sličnom tipu karoserije. Njegov najnoviji ID koncept, ID Crozz, uzeo je istu platformu i prilagodio ga kako bi odgovarao crossover konceptu vozila.

Prodaja od milijun električnih vozila do 2025. godine predstavlja težak cilj, ali ako se Teslina proizvodnja ostvari prema planu, neće biti dovoljna za preuzimanje krune. S proizvodnjom modela 3 za kraj ove godine, Tesla se nada povećati opseg montaže vozila na 5.000 automobila tjedno, uz udvostručenje proizvodnje do 2018.

To bi Teslu stavilo na 500.000 proizvedenih automobila godišnje, punih sedam godina ispred VW-a. Naravno, uz pretpostavku da Tesla ima dovoljnu potražnju za ispunjavanjem tih proizvodnih ciljeva.

Tesla je već odavno hvaljen zbog toga što je drugačije postupao za razliku od tradicionalnih proizvođača automobila. Ali sada se cijela auto industrija napokon okreće na struju, pa ćemo moći vidjeti tko može napraviti poželjniji električni automobil od konkurencije, a tko će ispast iz igre.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.