Vole li zaista muškarci žene s manje šminke na licu?

Istraživanje provedeno na uzorku studenata potvrdilo je što muškarci ne vole na ženama. No nije riječ o fizičkom izgledu, karakteru, stilu odijevanja i ponašanju već o dotjerivanju, točnije šminki.

Dotjerivanje je jedan od omiljenih ženskih hobija. Sa savršenim make-upom žena se osjeća atraktivnije i poželjnije pa nije niti čudno kako svaki noćni izlazak završi s ciljanim pripremama koje znaju potrajati satima. No sudeći po posljednjem istraživanju ovakve rutine muškarcima baš i nisu privlačne.

Naime, uzorku muškaraca pokazane su fotografije žena koje su se same dotjerale za večernji izlazak. Pored tih fotografija izložene je još nekoliko na kojima te iste žene imaju sve manje i manje make-upa na licu.

Zadatak koji su kandidati dobili bio je odabrati fotografiju na kojoj žena izgleda najatraktivnije, a rezultati su bili doista zanimljivi. Gotovo svi muškarci za najljepšu fotografiju izdvojilo su onu na kojoj žena ima čak 40 posto manje šminke na licu.

”Ne razumijem i mislim da nikada niti neću razumjeti zašto žene stavljaju toliko šminke na lice”, ”ne sviđa mi se kada vidim lijepu ženu sa zacrnjenim očima i usnama koje se sjaje kao disko kugla”, ”stvarno ne volim kada žena na lice stavi toliko šminke da niti ne mogu naslutiti kako zapravo izgleda”. samo su neki od odgovora koji potvrđuju kako prirodna ljepota uvijek pali.

(Zadovoljna.hr)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.