Vojislav Šešelj spalio hrvatsku zastavu

Više javno tužiteljstvo u Beogradu pokrenulo je danas kazneni postupak protiv lidera SRS Vojislava Šešelja zbog paljenja zastave države Hrvatske.

Kako glasnogovornica Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu Tatjana Sekulić navodi u pisanoj izjavi, tužiteljstvo je “povodom događaja koji se odigrao 1. travnja 2015. godine oko 13.00 sati ispred Palate pravde kojom prilikom je zapaljena hrvatska zastava”, pokrenulo kazneni postupak protiv Vojislava Šešelja i drugih, navodi Tanjug.

”Sada ću pred vama spaliti hrvatsku, ustašku zastavu”, rekao je Šešelj što je izazvalo oduševljenje prisutnih.

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas kako je dobio odluku Žalbenog vijeća Tribunala u Haagu, te je kao “jasnu poruku” Hrvatskoj zapalio zastavu te zemlje.

Inače, Tužiteljstvo Haaškog tribunala je objavilo odluku o žalbi Tužiteljstva na odluku po zahtjevu Tužiteljstva da se povuče privremeno puštanje na slobodu lidera Srpske radikalne stranke Srbije i optuženog za ratne zločine Vojislava Šešelja, javlja B92.

Odluka je napisana na srpskom jeziku, kao što je zahtijevao predsjednik SRS-a, nakon što je prethodno odbio primiti odluku na engleskom jeziku.

(www.jabuka.tv)

16 komentara

Komentiraj: