VMBiH će zatražiti angažman većeg broja policajaca na istočnoj granici BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmotrilo je Informaciju Ministarstva sigurnosti o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim priljevom migranata u BiH.

Vijeće ministara BiH će u izvještaju o migrantskoj situaciji zatražiti od Predsjedništva BiH podršku za angažman pripadnika inženjerskih jedinica Oružanih snaga BiH, kao i većeg broja policajaca iz svih MUP-ova u BiH kako bi se zaštitio istočni dio granice Bosne i Hercegovine.

U razdoblju od 26. ožujka do 1. travnja 2019. godine Službi za poslove sa strancima prijavljena su 482 nezakonita migranta. U istom razdoblju namjeru za podnošenje zahtjeva za azil iskazalo je 459 osoba, a zahtjev za azil podnijelo je pet osoba. Prema Informaciji, Službi za poslove sa strancima od 1. siječnja do 1. travnja 2019. godine prijavljeno je 3.805 nezakonitih migranata.

Namjeru za podnošenje zahtjeva za azil u ovom razdoblju iskazalo je 3.446 osoba, a zahtjev za azil podnijelo njih 77. Najviše migranata je iz Pakistana (29,5 posto), Sirije (11,9 posto), Iraka (11,8 posto), Alžira (10,7 posto) i Maroka (8,9 posto), priopćeno je iz VMBiH.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.