Vlatko Cvrtila o novom studiju sigurnosnih i međunarodnih studija u Mostaru

U tijeku su upisi na novi studij sigurnosne i međunarodne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Pokretanjem sigurnosnih i međunarodnih studija Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru pokazuje poznavanje trendova u visokom obrazovanju i uočavanje potreba za razvojem upravo ovakvih studijskih programa, koji, uz ostale programe, obogaćuje ponudu za sve buduće studente, rekao je prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu koji je i jedan od nastavnika na novom studiju Sigurnosne i međunarodne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Prof. dr. sc. Cvrtila je istaknuo kako je proučavanje i studiranje sigurnosnih i međunarodnih izazova važno pitanje svake zajednice s ciljem aktivnog djelovanja u suočavanju s izazovima koji nas okružuju. Naglasio je kako suvremeni sigurnosni izazovi koji se pojavljuju u vrlo kompleksnom međunarodnom poretku koji je u tranziciji, zahtijevaju složene odgovore na institucionalnoj, društvenoj i individualnoj razini.

Iz tog razloga je stvaranje stručnog kadra u ovom području izuzetno važno pitanje u jednoj zajednici i to ne samo zbog jačanja kapaciteta institucija, već i zbog jačanja sposobnosti poslovnog sektora da brže prepoznaje izazove i prilike na domaćem i međunarodnom tržištu, kao i jačanje ukupne društvene otpornosti na rizike s kojima se suočavamo, odnosno s kojima ćemo se u budućnosti suočavati, kazao je prof. dr. sc. Cvrtila. Dodao je kako su potrebe za stručnjacima iz ovog područja već danas velike te da će se sigurno povećavati i u budućnosti.

Studij sigurnosnih i međunarodnih studija izvodit će sveučilišni preddiplomski i diplomski jednopredmetni studijski program. U tijeku su prijave za upise na studije Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru i vršit će se do 7. srpnja 2023. godine, a više informacija se može pronaći na mrežnoj stranici http://upisi.ff.sum.ba, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Filozofskog fakulteta u Mostaru.

(www.jabuka.tv | Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.