Vlasnik Mavericksa spreman kleknuti s igračima u znak prosvjeda

Vlasnik NBA momčadi Dallas Mavericks Mark Cuban izjavio je da bi sjevernoamerička košarkaška liga trebala dopustiti igračima da kleknu na jedno koljeno tijekom intoniranja američke himne u znak prosvjeda protiv rasne nejednakosti.

Cuban je dodao da je spreman i on to učiniti.

Nadam se da ćemo se znati prilagoditi. Nadam se da ćemo odobriti igračima da naprave što im nalaže srce. Podržat ću ih, izjavio je Cuban za ESPN.

NBA trenutačno obvezuje igrače i trenere da stoje uspravno za vrijeme intoniranja himne. No Cuban je ocijenio da bi Liga mogla promijeniti svoje stajalište kada se nastavi sezona 31. srpnja u Disney Worldu te omogućiti igračima da tako izraze svoj prosvjed protiv rasne nejednakosti.

Bio bih ponosan na niih. Pridružio bih im se, naglasio je Cuban koji je, međutim, 2017. tražio od igrača Dallasa da ne kleknu kako bi izrazili potporu bivšem igraču NFL-a Colinu Kaepernicku.

Mislim da smo puno od tada naučili. Od tada smo se razvili kao zemlja. To je zaista jedinstveni trenutak u kojemu možemo rasti kao društvo i biti svjesni izazova kroz koje prolaze manjinske zajednice, rekao je Cuban.

Ovaj 61-godišnji milijarder smatra da klečanje za vrijeme himne ne predstavlja nikakvu uvredu za američku zastavu ili za državu, suprotno od Donalda Trumpa.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.