Vlasnica kafića zaradila prekršaj zbog ormarića

Mlada vlasnica jednoga koprivničkog kafića, 23-godišnja Alina, odlukom suda proglašena je krivom zbog doista rijetko viđenog prekršaja. Inspektori su ustanovili kako je “propustila osigurati dva jednodijelna garderobna ormarića s ključem za dva zaposlenika koji rade na pripremanju i usluživanju pića i napitaka”.

To znači da su konobari jakne morali ostavljati na vješalicama ili po stolcima u pomoćnim prostorijama, a to je, čini se, bila jedina nepropisna stvar koju su inspektori uspjeli pronaći u malom kafiću na gradskoj periferiji.

Inspekcijski nadzor dogodio se lani u studenome, a nakon prijave prekršajnoj sutkinji nije preostalo ništa drugo nego da se vlasnicu i njezin kafić proglasi krivima. Ipak, sutkinja se smilovala pa će, umjesto kazne, morati platiti ukupno 600 kuna troškova prekršajnog postupka.

“Nakon provedenog dokaznog postupka, sud smatra djelo prekršaja za koje se okrivljenici terete utvrđenim i dokazanim temeljem zapisnika o inspekcijskom nadzoru od 15. i 23. studenog 2017. godine, koje zapisnike je tijelo nadzora sačinilo obavljajući nadzor prema posebnim propisima”, navodi se u presudi Prekršajnog suda u Koprivnici, piše Podravski list.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.