Vladi FBiH dostavljene dubinske analize stanja u BH Telekomu i HT Eronetu

U svibnju 2018. godine Vlada Federacije Bosne i Hercegovine počela je s provođenjem dubinske analize telekomunikacijskih operatera BH Telekoma i HT Eroneta.

Na zahtjev Vlade Federacije BiH (FBiH), dubinska analiza je financirana bespovratnim sredstvima Europske unije, a proveo ju je tim međunarodnih stručnjaka iz konzorcija partnera tvrtke Pricewaterhouse Coopers, priopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Tvrtka Pricewaterhouse Coopers je završila analizu i dostavila je dva završna izvještaja imenovanim predstavnicima Vlade FBiH i gore navedenim telekomunikacijskim operaterima. Izvještaji obuhvaćaju komercijalnu, financijsku i tehničku dubinsku analizu BH Telekoma i HT Eroneta. Ovi izvještaji daju Vladi FBiH preporuke za moguće scenarije za budući razvoj telekomunikacijskih operatera. Vlada FBiH u svojstvu donositelja odluke u konačnici bit će isključivo odgovorna za donošenje odluke koju preporuku i put treba slijediti za ova dva operatera, navode iz Delegacije EU u BiH.

Delegacija Europske unije, kao ugovorno tijelo, administrativno je vodila projekt kako bi osigurala pravovremenu dostavu izvještaja, ali zbog povjerljivosti nije dobila izvještaje.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.