Vlada ŽZH utvrdila nacrte zakona o uređenju i građenju

39. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke održana je u srijedu, 15. siječnja 2020. godine u Širokom Brijegu pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Zdenka Ćosića.

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila Nacrt Zakona o prostornom uređenju i Nacrt Zakona o građenju te ih, uz preporuku da se za iste održi javna rasprava, uputila u redovnu proceduru Skupštini Županije Zapadnohercegovačke.

Također, Vlada je utvrdila Prijedlog Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji, koji je u skraćenom postupku upućen u skupštinsku proceduru.

Nakon kraće rasprave, Vlada je Prijedlog Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva također uputila u redovnu proceduru Skupštini Županije Zapadnohercegovačke.

Vlada je donijela Uredbu o izmjenama Uredbe o uredskom poslovanju tijela uprave i službi za upravu u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Vlada je donijela Odluku:

 • o davanju suglasnosti na sporazumni raskid Ugovora o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu za podizanje višegodišnjih nasada na dijelu k. č. broj 2031 k. o. Gradac,
 • Široki Brijeg; Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke;
 • Odluku o davanju suglasnosti na Financijski plan Javne ustanove Zavod za odgoj i obrazovanje za 2020. godinu
 • Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o izvršenju Financijskog plana Javne ustanove Zavod za odgoj i obrazovanje za 2020. godinu.

Također, Vlada je donijela Rješenje o izmjeni Rješenja o imenovanju Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke zbog imenovanja novog ministra unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Jebite vise mater… svake godine dobijete 48 milijuna za održavanje cesta i svega vezanog u županiji… gdje ti novci završe…. vrijeme je vise da se javno daju podaci za te stvari… i kako se pojedinoj gospodi iz gradske uprave dostavlja namještaj i kućni aparati na kućnu adresu a računi se provlače kroz općinske i županijske knjige…

   13
   1
 • Vlada ŽZH je utvrdila Prijedlog Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji, koji je u skraćenom postupku upućen u skupštinsku proceduru čime je usvojila muslimanski Zakon o boračkim pravima tzv. Bukvarevićev zakon i poslala svojih tisuću branitelja u ŽZH u 3pm. Ma bravo Vlada ŽZH, bravo ministre Begiću, bravo tzv. politički Hrvati koji svoje branitelje gaze do groba. Neka vas je sve skupa sram zbog izdajničkog i zločinačkog ponašanja skupine branitelja koji nisu htjeli kupovati partijsku kradezenjarsku invalidninu, koju su prodavali Zovko, Toša, doktori, i prodavali svima onima koji su sa novcem dolazili i preko noći postajali “invalidi” bez obzira jesu li bili u HVO kao kuvari i logističari ili su bili u Minhen bojni. Šta vi politički Hrvati vidite kada se u jutro u ogledalo pogledate, vidite li izdajnika, možda magarca, profitera rata ili licemjera?

  10
  2
 • Zalosna prica,anonimnog ,nabroj jedno ime i prezime tko je bio u njemackoj a ima inal.70%
  Svi koji su bili u njemackoj morali su uplatiti HDZ hzhb 300KM svaki mjesec sto to netko ne kaze,dalje svi tkz.gastarbeiteri su isto materijalno pomagali hrhb.P sto ponizavate materijalnu pomoc,tko je braniteljma isplacivao place ,g.Jelavic,Rupcic,Baja i bajicic sta ste vi dobili branitelji a sta imaju ti Vasi generali,pokrali sve a sad vi kukajte.Budite malo korektni u izjavama jer su svi koji nisu isli na teren postali invlalidi jer su imali vrimena sjedit ,kartat,pekli janjce i smisljat providenje.

 • Ovo je vlada kakvu smo zaslužili jer mi smo ih birali bolje bi grad i županiju vodili rotim sa svojim ćukenjima a sirotinjo gledajte kako se udba bogati neka ti sline cure dok se oni site janjetinom imovinom zajedničkom potpomognuti judama svesu nam uzeli pa i dostojanstvo neznamo se ni boriti ni pisnuti kada su zauzeli sve institucije ali samo da im kažem da ljes nema đžepova.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.