Vlada ŽZH usvojila kriterij o prijemu vježbenika s visokim obrazovanjem

Na 110. sjednici, održanoj u utorak 4. rujna, Vlada Županije Zapadnohercegovačke je usvojila Uredbu o jedinstvenim kriterijima i postupku izbora i prijema vježbenika s visokim obrazovanjem u ŽZH.

Tijekom ove sjednice utvrđen je javni interes na projektu izgradnje trake za spora vozila M6.1 dionica Posušje – Široki Brijeg od 12 + 913 km do 16 + 994,27 km.

Također, Vlada ŽZH je dala suglasnost Općini Posušje za prihvaćanje reprograma obveza po robnom kreditu UniCredit Bank Austria AG za “Projekt rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sustava općine Posušje”.

Na sjednici je usvojeno izvješće o izvršenju Proračuna Županije u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2018. godine kao i izvješće o utrošku sredstava “Tekuće zalihe” Proračuna Županije za 2018. godinu za razdoblje siječanj – lipanj 2018. godine.

Vlada je prenamijenila račun za posebne namjene, posebni transakcijski račun u okviru jedinstvenog računa riznice za sredstva dobivena iz EU fondova i međunarodnih organizacija u račun za posebne namjene posebni transakcijski račun u okviru Jedinstvenog računa riznice za uplatu predujma od Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske za projekt PESCAR.

Vlada je dala suglasnost za prijedlog Zakona o ljekarničkoj djelatnosti i uputila ga u daljnju proceduru Skupštine ŽZH. Prihvaćena je odluka Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH o isplati sredstava za investicije u zdravstvu predviđene Financijskim planom Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH za 2018. godinu.

Naposlijetku usvojena je i odluka o utrošku sredstava “Tekući prijenosi za programe kulture” utvrđenih Proračunom ŽZH za 2018. godinu.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.