Vlada ŽZH: Štrajk nije organiziran sukladno važećim zakonskim propisima

Nakon postignutog dogovora da se dana 16. siječnja 2013. godine u Grudama održi sastanak predstavnika Vlade ŽZH, predstavnika Sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja i predstavnika Vijeća roditelja osnovnih i srednjih škola, na kojemu se trebao postići sporazum te riješiti trenutna situacija u obrazovanju, dužni smo javnost izvijestiti o sljedećem:

Na žalost i iznenađenje članova Vlade i predstavnika Vijeća roditelja, predstavnici Sindikata se nisu pojavili.Umjesto toga poslali su Obavijest u kojoj nije naveden niti jedan relevantan razlog nedolaska na sastanak. Razlog nedolaska, kako navode, je „Tužba protiv Sindikata u vrijeme dok su se vodili pregovori“, što je netočno. Naime, Vlada nije pokrenula tužbu protiv Sindikata, nego je sukladno Zakonu o štrajku pokrenula zahtjev za zabranom organiziranja i pokretanja štrajka koji nije organiziran sukladno važećim zakonskim propisima. To je učinjeno u vrijeme kada se štrajk počeo reflektirati na učenike, odnosno na održavanje nastave i nakon što je propao pokušaj pregovaranja i mirenja posredstvom mirovnih vijeća.Smatramo da je sve eventualne nejasnoće o navedenom zahtjevu Sindikat trebao iznijeti na današnjem sastanku, napose što je Vlada od samog početka spremna za otvoreno i zajedničko rješavanje svih spornih momenata u interesu učenika.

(www.vladazzh.com)

80 komentara

 • Da je vama stalo do prava učenika NIKAD ne biste dopustili da uopće dođe do štrajka prosvjetnih djelatnika. Jeste li ikad razmislili o uvjetima u kojima se nalazi većina djece po našim školama, dakle, ne govorim o uvjetima u kojim djeluju djelatnici tih institucija, govorim o djeci koja svakodnevno idu u te institucije?! Djetinjstvo i mladost provedu u prostorijama koje su idealna scenografija za filmove katastrofe. Teško je zamisliti takav ambijent iz kožne fotelje, slažem se!
  Stoga, ne manipulirajte pravima djece!

 • Što je ovo danas , od kuda svima elan danas za priopćenja , sigurno je došao neki PR iz Zagreba pa svima danas složio nešto što je donekle pismeno? Serem se ja na Vaša priopćenja , a da priopćite tko je koliko digao iz proračuna,mojih para?

 • Ne moze vlada nista prosvjetarima.. Oni su puni jaci na rijecima.. Procitajte samo taj kako cu reci dopis iz skole u posusju.. Pa cete vidjeti cijelu istinu i sve kako stoji, samo sto vlada ne usudi priznati da je to tako.. Ne mkzete vi njima nista jaci su od vas jer se bore za pravdu i istinu !

 • Gledam ovo i jako sam tužna. Tužna , jer je razlog osnivanja ove naše Županije u prvom redu bio da zaštiti hrvatske interese. A što smo dobili??? Dobili smo Vladajuće koji iskorištavaju grubo one koji su ih izabrali , koji gaze po svima i to ih ne čini nimalo različitim od onih u Sarajevu. Sve je ovo apsolutni teatar apsurda. Glavni i osnovni cilj svakoga od njih je napuniti svoje đžepove, fino ručavati u Čolića, vozikati se gdje im padne na pamet, a sve to plaćamo mi korisnici proračuna. Ono što me još više čini tužnom , je primitivizam ove naše sredine, koja ne vidi dalje od svog nosa, koja je navikla i dopustila ovakvu situaciju…Trebaš posao, nađeš vezu i platiš, odeš ka liječniku platiš i kad te nitko ne pita da platiš, ispiti na fakultetima se kupuju… Svi su se utopili u ovom društvu nemorala, svi su u Crkvama nedjeljom redovito .Pa ljudi moji do kada ovako???

 • Gdje su bila prava na školovanje djece u 9. mjesecu, kad prvašići nisu krenuli u školu??? Naravno i tada zbog VLADINIH MJERA ŠTEDNJE!!!

 • Koliko službenih vozila i koliko privilegiranih čelnika u ovoj “dolini suza” od svega 90 000 ljudi. Pa cijela nam je Županija veličine srednjeg grada a ministara, načelnika, službenih vozila, ko u Švici. Jadni mi djeca djece naše neće znati tko je bio na vlasti ali će vraćati izideno!

  • na cca.6000 učenika 1400 prosvjetara. Gori su od vlade. Zapravo oni i vlada po onoj staroj “rugala se koza ovci da joj se vide sise”

  • na cca.6000 učenika 1400 prosvjetara. Gori su od vlade. Zapravo oni i vlada po onoj staroj “rugala se koza ovci da joj se vide sise”

 • Slušajte svi!
  Nastavnica sam i jedva čekam kada ću u razred, među djecu jer je tamo najljepše.
  Svi ste pametni i reci te mi na koji način da se izborim za ono što je moje. Mogu na sud kao pojedinac ( novac nije problem! Nemam ga! ) i boriti se protiv zmaja. Dobit ću presudu 100%, ali naplatiti ću svoja potraživanja za 10g. Pa opet nakon 1 godine ponovo pokrenuti novu tužbu jer će ponovo krasti moje, a ja ću tražiti svoje. Do kada tako?
  Ili možda pokrenutu kolektivnu tužbu, pa nitko od korisnika proračuna neće imati primanje najmanje 6mj. Nisam sigurna može li se više pokrenuti kolektivna tužba jer nisam pravnica, samo sam obična žena – majka, nastavnica.
  Postala sam nastavnica prije svega zahvaljujući mom ocu koji je bio obični radnik – “bauštelac”, koji je od svojih usta uzimao i davao svojoj djeci i liječio bolesnu suprugu. Ali sada izgleda da sam “promašila”, trebala sam završiti i pravo, pa da se znam boriti za svoja prava.
  Molim vas, vi koji sve znate, uputite me kako da dobijem ono što je moje.

 • Pa poštovani Vi koji ste objavili ovaj tekst, jedna stvar mi nije jasna. Zar ovaj štrajk nije najavljen prije skoro od mjesec dana? zar vi niste za sve ovo znali toliko vremena? Je li moguće da s toliko pravnika, bar na papiru, koji rade za Vas, niste bili u mogućnosti naći način da nađete neku kvaku u pravnom smislu, po kojoj je ovaj štrajk nevaljan? Zar vi sadašnjim svojim potezom ne svjedočite o svojoj nesposobnosti, jer vam je trebalo malo manje od mjesec dana da uočite grešku u osnivanju štrajka koje ionako nema. Ne razumijem kao ni većina ljudi, kakve svrhe ima slati u javnost priopćenja s lažnim i djelomičnim informacijama. Zar je Vama u interesu zatrovati narod i protiv prosvjete a neosnovano, kao što je zatrovan i protiv vas. Još samo da ih zatrujemo protiv svećenika i liječnika i sami smo sebi skočili u usta.
  Molim Vas kao pojedinac kojemu je stalo do učenika jer su i moja djeca učenici, riješite ovaj problem koji je nastao isključivo greškom Vlade( ne zanima me koje) a ne greškom prosvjete. Zašto da prosvjeta sada plaća nečije vikendice, stanove,automobile i privatne škole(zgrade), i još mnoštvo toga ? ŠtO mi imamo s prijašnjim vlastima da moramo ispravljati njihove greške? Nije na nama da punimo proračun da bi se isplatila 4 miliona duga bivše vlade. Postoje i drugi načini koje vi vrlo doobro znate.

 • bitno je da se u županiji primaju novi radnici,koji većinu svog radnog vremena provedu igrjući igrice,i na facebooku,a odkud novci za njihove plaće,koja su prevelike s obzirom da ništa ne rade.

 • Vladi je do učenika, hihi, kako smiješno. Pogledajte malo učionice i mokre čvorove u školama. Upravo tu se vidi slika vladajućih.

 • Štrajk nije organiziran sukladno važećim propisima? A Vi kao kradete po propisima? Ili propisno kradete , deder tamo-vamo kojeg pravnika da to preformulira u skladu sa važećim propisima … Ma nabijem vas na k…c ! I važeće propise nabijem na k…c !

 • zdenko lipit ces ti opet cipale u viku ako te i oni budu tili. ti pricas o regularnosti a ti si vas neregularan, varas loces i prodajes maglu obrazovanim ljudima koji posteno zaradjuju svoj kruv. stidi se
  il mozda ides na onu da imas dulji sanduk nego sprovod

 • Koliko je stalo vladi do učenika vidi se po opremi školskih učionica, dobila škola osd japanske vlade kompjutere za još jedan kabinet, za malo žice da se kompjuteri puste u upotrebu čekali smo godinu po dana, da bi FEAL I MANDEKS donirali cca 2200 km da od polugodišta imamo još jedan kabinet, koji nam koliko toliko popravlja radne uvjete ne PROFESORIMA već UČENICIMA , što može profesok danas sa pločom i kredom, tugo naša, problem je nabaviti računalo i projektor po učionici to je cca 1100 KM

 • Voljela bih znati koje su moje kolegice i kolege učili i odgajali ove trenutne političare u Vladi !?
  Oni ništa od onoga što se uči u školi nisu naučili , a hvala Bogu u crkvu i na vjeronauk nisu išli ni onda ni sad !

 • podrška sindikatima vi učitelji i nastavnici morate biti svjetlo u mraku čudnih vremena u kojima PAMETAN ZAŠUTI, BUDALA PROGOVORI A FUKARA SE OBOGATI.

 • Kolektivna tužba.

  To je jedino rješenje. Jedino se tako može pokrenuti klupko.
  Odmotavajući klupko postat će mnogo toga jasnije,a i imena će onih koji su krali izići na vidjelo. Svi mi znamo ko su ti ljudi, ali jedino na ovaj način možete pokrenuti sudstvo da reagira.

  Dajte ih na sud, tražite kaznu za odgovorne, blokirajte račune, ako nema vama neće biti ni njima. Čemu uopće služi županija jedino da uzima novac iz proračuna i djele ih između sebe.

  Ako za vas profesori i nastavnici nema novca. Dignite tužbu. neka ga nema onda za nikoga.

  Ovo je već mučenje, totalna agonija. Svake godine isto sranje.

  Što kažu stari ljudi.
  Ne daj bože muke, lako je umrijeti.

  Pustimo da umre (bankrotira), onda krenimo iz početka.

 • u potpunosti se slažem jer županije očito služe samo tome, da ko god dođe izmuze iz nje sto god može, jer da nije tako nebi se borili da sjednu u fotelje, a kao uvijek naslijedili dug..katastrofa, ko bi normalan prihvaćao tu poziciju dda nije krađa u pitanju, nitko

 • Sindikati i Vlada, njihovi odvjetnici i svjedoci, danas su na Općinskom sudu u Širokom iznosili svoje pravo i tražili pravdu povodom štrajka prosvjetara u Županiji.

  Današnje ročište na sudu je bila vanparnična rasprava.

  Novinari nisu mogli nazočiti u sudskoj dvorani, ali su na kraju dobili šture informacije o tijeku rasprave. Vlada je imala primjedbe na štrajk prosvjetara zamjerajući im da nisu zakonski vodili proces mirenja s Vladom, nisu prihvatili arbitriražu, te cijeli odluku o štrajku smatraju lošom po đake smatrajući da će najviše biti pogođeni prvašići.

  Svjedok Vlade je bio ministar financija Radoslav Luburić.

  S druge strane prosvjetari svoj štrajk smatraju potpuno zakonitim i da su cijeli postupak proveli sukladno zakonu, te da niti prvašići ovim štrajkom nisu zakinuti jer im je početak nastave ionako bio predviđen za kraj siječnja.

  Sindikate škola je zastupao poznati mostarski odvjetnik Sadudin Zaklan.

  Prema utisku sa današnje vanparnične rasprave odvjetnik Zaklan je uspio pobiti sve protuargumente Vlade. Međutim kakvo će rješenje donijeti Sud nitko ne želi špekulirati.

  Sindikati i Vlada će rješenje Suda moći podići u ponedjeljak 21. siječnja u 14 sati u pisarnici Suda u Širokom Brijegu. Rješenje, kako je kazano od strane Suda, nije moguće donijeti u kraćem vremenu, zbog velike zakonske materije, koja se mora pregledati.

 • Ćosiću, ti bi bar trebao šutiti. Možeš se javiti tek onda kad ovom napaćenom narodu kažeš gdje su novci iz Australije. Ako ne znaš ti možda zna badžo Ljubić.

 • ovo nema nigdi na svijetu,nego kod nas. VLADA TUŽI SINDIKAT , jer odakle im pravo da štrajkaju! ma nabijem ih ….
  pun mi je kufer takvih priča da nema sredstava, da se mora štedit ,na kraju i da mora biti sretan onaj tko ima posao u ovakvoj krizi. ma nabijem vas opet bando lopovska

 • ozenio neiskusni mujo malo iskusniju fatu, dosla prva bracna noc,a mujo ko telac ,ne zna sta da radi, veli njemu nasa fata,deder mujadine ,aj se ti lipo skini i mujo se skine,sad legni ,mujo legne,sad mi ga uvuci velju fata,on ga uvuce, sad izvuci on opt uradi sto mu fata naredi,pa opet uvuci , izvuci,uvuci ,izvuci ,taman se fata zapalila,bi joj skoro skroz merak sto bi rekli bosanci,kad swe mujo naljuti izvuce ga p.s.boze mi oprosti stavi ljudinu u gace i rece fati , e jebiga fato ne znas ni ti sama,sta hoces, da li da ga uvucem ili izvucem,e moja draga braco,akademski gradjani i intelektualci buducu europljani,tako ga nama uvlace ovi partizani,ove godine isto kao i lani .a ja ne mogu dobit posao s 20 godina skole,dok ne prodam njivu ,pa da bi mogao nekog podmitit,ili u najboljem slucaju imat dobrog prijatelja, da mu okopajem kukuruzili muzem sarulju,a tamo negdje padose tri tanjura i razbise se sve dok kisa pada,oko sirokoga grada,pazi mujo metak,hvala ti suljo sto mi spasi zivot,jer da ti to ne rece,bilo bi ma laku vam noc i dobro vece,

 • Za gringa biće njima svwe što traže, sad se može reći pokazali ste im put, samo jadni učitelji razumiju donekle situaciju pa trpe ali im je došlo do grla, ovaj put vlada nastupa silom zadnji put je HDZ izgubio izbore nakon sukoba sa prosvjetom, pa se nisu opametili, nisu ove školovali naši učitelji njih je školovao FABUS, vidi se da neznaju i račun a ne matematiku, ali oni znaju da županijskih izbora neće više biti oni sad formiraju zavod za školstvo, imaju zgradu, u kojoj bi oni ostli savjetnici, u međuvremenu će pribavit sve zakonom potrebite potvrde, da ostanu da nekog savjetuju, to je komunistički izmišljen posao dobro plaćen bez ikakve odgovornosti, njima neće trbati iskustvo u prosvjeti, slično kako se polažu stručni ispiti u županiji a da se nije održao niti jedan sat nastave to samo ima u naših specijalaca, u stara dobra vremena u učionicu dđe savjetnik, mentor, ravnatelji i drži se sat nastave, te se poslije polažu Propisi i Usatv, podrška sindikatima i FERDI nedaj se!

 • Dragi slijepi,gluhi,pomalo uspavani a najviše poplašeni narode zhž županije dokad ćemo gledati ovu pljačku hrvatskog naroda,ovo ponižavanje hrvatskog naroda,kršenje najosnovnijih ljudskih prava hrvatskog naroda,rušenje dostojanstva hrvatskog naroda??Ne želim šutiti i gledati što nam radi politička garnitura na vlasti jer za 5-10 god ionako nećemo imati mogućnost slobodnog izražavanja pa želim sad reagirati..Gotovo nevjerovatno zvuči da učitelji koji su se žrtvovali školujući se i po 20 god da mogu našu djecu obrazovati i odgajati,koje trebamo smatrati drugim roditeljima ne smiju podignuti glas i ukazati na ono što nije dobro-prijete im zatvorom,ne smiju se boriti za svoja prava-ucjenjuju ih i prijete otkazom!?!.A naš narod kao jedna bezlična masa nijemo promatra i šutke odobrava ponižavanje i omalovažavanje učitelja i odgojitelja naše djece.Dragi narode ako ovako nastavimo i dopustimo našoj gospodi političarima da rade što god požele,mi na našoj lijepoj zemlji nemamo budućnosti!!..Gospodo političari zaboravili ste da ste tu zbog naroda,da vas je narod izabrao da ih vodite a ne omalovažavate i ismijavate.Gospodo niste vi tu gdje jeste zbog vaše sposobnosti,vaše pameti ili vašom zaslugom,tu ste jer ste obični podanici vašim gospodarima,tu ste zato što ste znali i znate se dodvoravati,tu ste zato što ste oholi i nepošteni jer jedino takvi mogu do neke funkcije u ovoj državi.Gospodo nemojte letjeti,spustite se na zemlju i budite ono što jeste-obične potrkalice svojih gospodara koji nemaju svoje slobodno mišljenje i osobni stav,radite i mislite onako kako vam se kaže.Gospodo prizemljite se,budite skromni i radite za dobrobit svog naroda.Gospodo nemojte dopustiti da hrvatski narod postane iseljenički narod i da život provede u tuđini,dopustite hrvatskom narodu da ostane i živi na našoj zemlji i zemlji naših predaka!!!

  • Svaka čast na komentaru,malo tko ovdje gleda dugoročne posljedice za sve nas.
   U Jugoslaviji nisam bio ali prema onome što sam učio i svemu što sada vidim čini mi se da nema razlike.Osim što nam sada nema ni Srba ni Bošnjaka već nas tlače NAŠI.
   Ovo je komunizam u jednom drugom obliku ali ipak komunizam.

 • Što je ovo danas se samo natječu lijanovići , haespeovci i sindikalisti, niti jedan komentar običnih ljudi. Nitko ne pita kakav je i koliki prihod, koliko je ova vlada kupila vozila itd. Mislim da ne bi bilo problema da u proračunu ima viška para, ovako …. Čuo sam da nisu kupili niti jedno vozilo, već ih većinu naslijedili od predhodnika. Zato svi komentatori (haespeovci) samo od ljubomore grčevito hoće skrenut pažnju na vozila , a sve ih jekupio njihov šef. Minus je stvorio Jere, a njegovi komentatori uporno hoće dokazat da je prihod u proračun odličan a ovi to sakriju i potroše. istina je negdje drugdje. Svak ima pravo zatražiti taj podatak i bit će frapiran. Uostalom nemam ništa protiv štrajka, ali protiv iskrivljivanja istine, morao bi biti svatko.Želim oboma uspjeh i da ostvare svoje ciljeve. Međutim, od toga nema ništa. Šefovi jednih i drugih će im reći kad će prestati. Tako je uvijek bilo i bit će.

 • Vladate li vi sukladno važećim zakonskom propisima, podnosite li prijave protiv onih koji su novac pronevjerili. Vozite li službene automobile i neslužbeno, odijevate li se vlastitim sredstvima, imate li naknadu za prijevoz i vozilo na raspolaganju, imate li naknadu za topli obrok i otvoren račun za reprezentaciju, Koliko imate službenih vozila na parkiralištu nakon radnog vremena, koliko imate uposlenika i kad je napravljena sistematizacija radnih mjesta, primate li po natječaju ili raspisujete natječaj nakon što osoba sjedne u ured. Javnost ima pravo na pristup informacijama, a informacije se vješto skrivaju. Dlanom se Sunce ne može zakloniti!

 • nemože ni biti bolje .od naj bogatije županije postade naj siromašnija.otiđite u šaškura kitića čolića kraljevića pa vidite kako se prave jela za vlastodršce a djece ima gladne.nezna se ko je gori od lijanovića hsp hdz.ovom narodu trebaju novi vizionari a vi iz prosvjete i sveučilišta trebate ih iznjedriti.podrška prosvjeti i neka nam bog svima prosvjetli pamet

 • ISTINA JE OVO STO PISE SIROKI SVKA CAST KO JE NA VLASTI ZHŽ TO SU ISTI LJUDI KOJI SU BILI 41 SADA SU POJACANI SA SVOJOM DIJECOM ILI NEVISTAMA KOJI SU ZAVRSILI FABUS FALKULTET U GRUDAMA BIVSEG MINISTRA PROSVIJETE MARICA . NAMA TREBA HITNO PROMIJENA MULJATORA NEMA PARA GDIJESU VI STE NA VLASTI 70 GODINA NA SUD

 • jadno je štrajk prosvjete spuštati na političko prepucavanje ali tebi za informaciju pojedini članovi vlade su lani kupili passata, lani je dignut kredit od 9 milijuna, od toga 5 milja pred izbore

 • “Tako u ovom trenutku ukupni deficit županije iznosi nevjerojatnih cca 66,3 milijuna KM i gotovo je dostigao razinu jednog godišnjeg proračuna.

  Vlade HDZ BiH u deficitu imaju učešće od 50,3 milijuna KM.”
  kas si već kod podataka fino ti na stranu ured za reviziju institucija u FBIH pa po godinama prelistaj revizije pa ćeš vidjeti skor

 • dragi narode tužne naše županije.
  prije nego komentirate išta malo se raspitajte kako stvari stoje. koliko je prosvjeta zakinuta , što im sve nije uplaćeno, u kakvim uvjetima rade… to i vi dobro znate roditelji, čija djeca idu u škole.. umjesto da blatite ljude koji vam odgajaju djecu, učite vašu djecu odgoju i kulturi, i dolazite malo češće na informacije, a nek kad bude kasno, pa vam djeci prijete izbačaj. svatko se ima pravo boriti za sebe, prosvjetu podržavam, nemojte odustati, nego pokažite da vrijedite i da je ovo prema vama nepravda. a vi gospođo ministrice razbijte sva ogledala u kući jer kad padnete sa vaše fotelje, ni vi se nećete moći pogledati u ogledalo… što vam je to trebalo, pa niste u stanju danas ni na sud doć, a kažete da su vam djeca na prvom mjestu, i da nastava ne smije da pati zbog ovoga. zašto ste onda skratili devetogodišnje obrazovanje, i preopteretili djecu? i vi ste bili prosvjetni radnik, i nije mi jasno kako obična fotelja može da vas promjeni… stidite se, i Bog nek vam oprosti. možda ovo sutra čeka i vašu djecu, razmislite malo. i vi roditelji, brinite se o vašoj djeci, možda i njih ovo čeka za koju godinu.

 • Moj dom
  Ja domovinu imam; tek u srcu je nosim,
  I brda joj i dol;
  Gdje raj da ovaj prostrem, uzalud svijet prosim,
  I… gutam svoju bol!
  I sve što po njoj gazi, po mojem srcu pleše,
  Njen rug je i moj rug;
  Mom otkinuše biću sve njojzi što uzeše,
  I ne vraćaju dug.
  Ja nosim boštvo ovo – ko zapis čudotvorni,
  Ko žića zadnji dah;
  I da mi ono pane pod nokat sverazorni,
  Ja past ću utoma.
  Ah, ništa više nemam; to sve je što sam spaso,
  A spasoh u tom sve,
  U čemu vijek mi negda vas srećan sve je glaso
  Kroz čarne, mlade sne!
  Kroz požar, koji suklja da oprži mi krila,
  Ja obraz pronijeh njen;
  Na svojem srcu grijem već klonula joj bila
  I ljubim njenu sjen.
  I kralje iznijeh njene i velike joj bane,
  Svih pradjedova prah,
  Nepogažene gore i šaren-đulistane
  I morske vile dah.
  … Ja domovinu imam; tek u grud sam je skrio
  I bježat moram svijet;
  U vijencu mojih sanja već sve je pogazio,
  Al’ ovaj nije cvijet.
  On vreba, vreba, vreba… a ja je grlim mûkom
  Na javi i u snu,
  I preplašen se trzam i skrbno pipam rukom:
  O, je li jošte tu?!
  Slobode koji nema taj o slobodi sanja,
  Ah, ponajljepši san;
  I moja žedna duša tim sankom joj se klanja
  I pozdravlja joj dan.
  U osamničkom kutu ja slušam trubu njenu
  I krunidbeni pir,
  I jedro gdje joj bojno nad šumnu strmi pjenu
  U pola mora šir!
  Sve cvjetno kopno ovo i veliko joj more
  Posvećuje mi grud;
  Ko zvijezda sam na kojoj tek njeni dusi zbore,
  I… lutam kojekud.
  Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene,
  Zaorit ću ko grom:
  O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,
  To moj je, moj je dom!

 • otac domovine reče jednom “TKO SE HRANI KRUHOM NARODA IMA NARODU RAČUNA DAVATI”
  a za onog gore SSS; šta su obični ljudi samo oni koji podržavaju HDZ! ne! ne ! ne! prika moj! nije narod stado ovaca više pa da ne vide da među vama i svim ostalim vodećim strankama nema APSOLUTNO NIKAKVE razlike! ! ! isto se štrajkalo i za vrijeme HSP-a! što ne spomeneš Čovićevu vilu? auta nisu kupljena?? da, nisu ove godine a tek je godina nastala 😛 kupljeni su zato svima novi laptopi, toči se gorivo koje se ne potroši a na jedno službeno vozilo se u jednom mandatu potroši 12 setova guma (12×4) ! ! i NEBITNO TKO JE NA VLASTI uvik je isto! ZAŠTO JE U PRIVATNIKA TAKO KAKO JE???ZATO ŠTO NE ŠTITITE PRAVA RADNIKA jer vas apsolutno boli ona stvar za njih ! ! ! nevezano za štrajk, treba izić na ulice i blokirat cestu da vas jednom za vazda naučimo pameti ! ! ! ili ćete radit za narod ili idite glumit negdi drugo frajere! ! !
  puna mi vas kapa, i vas i haespea i lijana i devedesetke i vaših prepucavanja među se dok zajedno ručate i partijate . . . narod počinje otvarat oči…
  LP

 • Živim. živim a ničega nemam, štrajkam,štrajkam loše mi se sprema. Ni me briga nek sam zdrav iako sam podstanar, bolje živim nego ministar. 🙂

 • Vjerujte mi djeco, vjerujte bez šale otvara se škola za pačiće male. Svi pačići došli kao đaci stoje, stari patak metnuo naočale svoje. Učio ih žurno od srijede do petka, al se nisu makli dalje od početka.

 • Kako se samo osramoti vlada na sudu… Na pitanje da li daju redovno plaće prosvjeti, ministar poge glavu i reče: ” Pa eto.” Na pitanje oko mirovnog vijeća Zaklan ustvrdi ako je sporan član vijeća onda su sporni i potpisi prethodnih ugovora koje je on dao, što znači da sve ustupke koje je prosvjeta dala vladi rezanjem svojih prihoda u prošle 4 god. sad moraju platiti.. MA BRAVO GLUPA VLADO. NADMAŠILI STE SVOJE RIBLJE MOZGOVE SA OVIM POSTUPKOM.

 • možeš misliti kako vlada misli na prvašiće da je išta mislila ne bi ih slala u školu u drugom mjesecu u hladne škole bez riješenoga sanitarnoga čvora bez ispravnih vodokotlića ,a tko je ga reducirao možete misliti skupština od propalih novinara ,prof. i ostalih džabolebaroša koji nikada nisu bili u učionici niti su ikada radili s djecom ,a da bi to podkrijepili dadnu učiteljima da naprave plan i program za tako skraćenu nastavu i naravno seminar koji su držali ti isti učitelji ljudi moji tuga možda bi trebali i ostale razrede skratiti tako da svaka godina traje 4 mjeseca jer poznavajuću stručnu sposobnost skupštine i vlade to je moguće

 • Ova vlada kao i prethodne ništa ne radi za dobrobit naroda. Hitno treba je raspustit a zamislite koliko bi bilo popravljenih sanitarni čvorova, vodokotlića itd,da se vlada samo ne prežderava u lokalnim restoranima.Pa svi su podbuli što od pića što od jela.Kako ih nije sram, Ja se stidim što sam članHDZ_a. Prosvjeto ,vi možete nešto promjenit samo naprjed sa svojim zahtjevima!

 • Kad su sindikati tražili da se napravi jedinstveni pravilnik o prijemu djelatnika u škole(koji je oduvijek postojao, ali ga je ova vlada ukinula da može primati koga hoće i kako hoće) naš dragi premijer je rekao, da je ovo sindikat uposlenih, a ne nauposlenih u školstvu i da mi nemamo prava odlučivati tko će se primiti, a tko neće. toliko o zakonima i pravilima u našoj “HRVATSKOJ” županiji

 • A ko je to primljen od profesora ovih dana ? Pravolnik o prijemu profesora vrijedi do donošenja novog,inače je anarhija i ne može se nitko primiti? Daj “anonimno” reci da se zna ko je primljen ovih dana?

 • Pravilnik je ukinut prije godinu dana. Od tada se prvo zapošljavaju ” tatini sinovi i kćerkice “, a tek onda ostali, ako,naravno, ima mjesta za njih.

 • zorane penava-stačno pišeš”gospodo” e pa gospoda su intelektualci bez ijedne i najmanje mrlje u svom školovanju,ponašanju i radu.

 • A ko je primljen ovih dana a ko radi na crno jer im je izišao Ugovor o djelu ,profesori rade na crno a imaju razredništvo?,plaću.?—I ko je onda na crno ovce koje su na burzi i čekaju natječaj?

 • Zar je bitno je li štrajk organiziran legalno, propusti u organizaciji što mogu profesori oni nemaju savjetnike savjetnika nit sve škole imaju pravnike što je obaveza već im pošalju kakva umirovljenika iliti srednjoškolku nekog leziljebovića POLITIČARA da uzme plaćicu a ko dođe na posa dođe, bitno je je li opravdan jesu li zahtjevi ljucki ili nisu ako nije ovi legalan biće slijedeći za mjesec dana

 • Znate tko se prima u skolu? Prezimena na L tj. Loncari i poneko od Pujinih i Mirinih iz rodbine. Bas me zanima tko njih dovede. Sigurno Nisu oni iz skole, kako bas oni prodjose natjecaj

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.