Vlada ŽZH povećala osnovicu plaće svim proračunskim korisnicima za 5 %

Svim proračunskim korisnicima u ŽZH povećana je osnovica na bruto plaću za 5 % na 27. redovitoj sjednici odražnoj u četvrtak,

U četvrtak 26. rujna 2019. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade ŽZH Zdenka Ćosića, u Širokom Brijegu je održana 27. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na ovoj sjednici Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaće izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u institucijama vlasti u ŽZH, državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe, zaposlenika u školama koji su korisnici Proračuna ŽZH i ostalih zaposlenika korisnika Proračuna ŽZH.

Ovom Odlukom navedenim korisnicima Proračuna Županije Zapadnohercegovačke osnovica za izračun bruto plaće povećat će se za 5%. Ova Odluka će se primjenjivati od 1. rujna 2019. godine.

Također, Vlada je donijela Odluku o otvaranju posebnog transakcijskog računa u okviru Jedinstvenog računa riznice za sredstva za projekt Biciklističke rute za unaprjeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – “Cycling rural”, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


24 komentara

 • Objasnite ljudima da je to jadnih 20 ili 30 KM,svima na proračunu osim vama, vama je to povećanje od 100 KM…Jer povecajete osnovicu za 5 posto, a vaša osnovica je ionako veća od običnih korisnika proračuna (učitelja ili policajaca)..

  • Pajdo ako gledaš po satu imate cca 10km netto po satu, da radite cca168 h imali bi sa toplom i prevozom od 2000 – 2000km…ali Vi imate uvjerljivo najmanje radnih sati, još ste i preplaćeni po meni

   • Pajdo struka je odredila da Profesori ali i svi drugi namještenici rade 8 sati,pa i takvi pametni uhljebi kao ti koji samo dođete ujutro na posao i onda ubi dosada i šetnja.Samo se tuspasite.
    I ni u čemu se ne možete podrediti sa radom profesora koji
    rade efektivno u razredu 5-6 sati a ostalo je papirologija i pripreme bez adekvatnog prostora.
    Kad bi se takvima računalo koliko radite mnogi ne bi nap!latili ništa.

 • Vazda su tema proracunski korisnici. A gdje su radnici u privatnom sektoru i proizvodnji. Kakva su njihova prava, gdje su njima sindikati itd. Vazda se prica o ovim sto i tako imaju previse na sate koliko rade. Koliko provedu na poslu, radnom mjestu, koliko se trude u svom poslu oni su najplaceniji u drzavi tko i politicari…

  • svaki radnik (muškarac) koji radi barem 5 godina u iole stabilnijoj privatnoj firmi ima veću plaću od srednjoškolskog profesora. Za žene je nažalost druga priča. Mislim na veću plaću ukupno, ne po satu, ali ipak veću.

 • Zašto ne stave povećanje neto plaće je toliko i toliko šta zbunjuju narod bruto je nešto drugo.To samo može obračunat tko vrši obračun plaće.

 • Ovo što dobiju plaću po općinai , zupaniji kolko im god dadneš puno im je, samo profesori, nastavnici policija njim treba oivećat plaće njima su stvarno plaće sramota jedna.

 • Ja imam 650 km i kamin u kafiću svaki dan 30km, kolima će z mene bit plaća,
  Kad nisam prijavljen još veca kad budete racunali

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.