Vlada ŽZH: Izračun bruto plaća izabranih dužnosnika i nositelja izvršnih funkcija u institucijama

Županija Zapadnohercegovačka tabla

U petak 19. lipnja 2015. godine, pod predsjedavanjem dopredsjednika Vlade i ministra financija Tonija Kraljevića, u Širokom Brijegu je održana 15. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na sjednici Vlada je donijela Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaća izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u institucijama vlasti u Županiji Zapadnohercegovačkoj, državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe, zaposlenika u školama koji su korisnici Proračuna Županije Zapadnohercegovačke i ostalih uposlenika korisnika Proračuna Županije Zapadnohercegovačke; Odluku o kriterijima za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke; Odluku o raspisivanju i provedbi Javnog natječaja za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke; Odluku o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava „Tekući prijenosi za šumarstvo“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke s kriterijima raspodjele sredstava za 2015. godinu; Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o isplati sredstava Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar za sufinanciranje nadogradnje postojećeg angiografskog sustava; Odluku o pristupanju proceduri dodjele koncesije za zahvaćanje vode u komercijalne svrhe na lokaciji Vrpolje u općini Posušje i Odluku o dodjeli službenog motornog vozila na korištenje Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.

Također, Vlada je donijela Prijedlog Odluke o utvrđivanju kriterija raspodjele sredstava gradu i općinama za sufinanciranje prijevoza učenika te Prijedlog Odluke o prijenosu sredstava gradu i općinama za sufinanciranje prijevoza učenika.

U Stegovno vijeće za provedbu postupka utvrđivanja stegovne odgovornosti državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe u Županiji Zapadnohercegovačkoj imenovani su: Vjekoslav Draškić, Mirela Perić i Ivana Vujica, dok su za zamjenske članove imenovani: Andriana Kutle, Damir Kozina i Ingrid Miloš.

11 komentara

 • Šta imate računat? Plaće im dat po učinku pa ko preživi. Dat im sva prava ko u privatnika, ništa manje, da ne štrajkuju i ne budu diskriminirani.

  • Da je njima po ucinku oni nikada nebi prezivili moj prijatelju.Gdje to su i zasto odgovarali,gdje to su i zašto,bili procesuirani,a gdje to su nešto napravili da nisu masno naplatili..a to što su napravili imamo danas.. sela po 150 kuca u prvi razred nema ni jedno dijete e to je nasa stvarnost.Svaka drzava,zupanija i opcina ako ostaju bez svojih zitelja trebali bi se malo zamisliti a ovi nasi su izgleda sretni sto su se oni “IZBORILI” da mi mozemo odnosno moramo ici vani trbuhom za kruhom.
   Oni se brinu o sebi i o svojim guzicama.Malo im je po jedno zaposljenje pa ih izmisle po nekoliko.Raznotazni nadzorni odbori al ni kojim slucajem da u nadzorni odbor dodje netko drugi tko je nezaposlen o je rezervirano samo za njihove guzice odnosno dzepove.

 • Kada bi kriteriji za isplatu plaća djelatnicima Vlade Županije Zapadnohercegovačke i onih koji rade u njihovoj blizini, bili rad i rezultati njihovog rada, njihova plaća bi trebala biti …. ? Neka čitatelji napišu iznos i ocjenu.

  • kad bi bilo po zaslugama oni nikada nebi dobili placu,u civiliziranim zemnljama bi bili u zatvoru.Zato jer su oni indirektno suucesnici u 99 % kriminalnih rabota na visem nivou.
   Samo pogledati oko sebe i vidjeti tko je sve “USPJEŠAN” 0,001 % su to ljudi koji supoštenim radom nesto napravili,ono drugo sve kriminalci,holosi,propalice koji nisu vidjeli hiljadarku dok nije poceo rat

  • narod nebi izgubio nista,narod izgubi samo kad im se dadnu plate za njihov nerad.Svaka drzava koja radnike iseljava a neradnike uposljava i za njiohov nerad ih placa mora propasti a nasa je vec propala do sada su zivjeli od kradje sad vise neće imati sta krasti

Komentiraj: