Vlada ŽZH donijela Uredbu o korištenju ortopedskih pomagala za osiguranike u ŽZH

Vlada ŽZH je na 7. redovitoj sjednici održanoj u četvrtak donijela niz odluka o prijenosima tekućih sredstava iz Proračuna za 2019. godinu, također donesena je odluka o korištenju ortopedskih pomagala za osigurane osobe u ŽZH.

Na ovoj sjednici, kojom je presjedao Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, donesena je Uredba o obujmu, uvjetima i načinu ostvarivanja prava osiguranih osoba na korištenje ortopedskih pomagala koja se odobravaju osiguranim osobama u ŽZH.

Nakon toga Vlada je donijela niz odluka o prijenosu tekućih sredstava iz Proračuna za 2019. godinu za korisnike proračuna.

Najprije je donesena odluka o prijenosu sredstava “Tekući prijenosi Agenciji za privatizaciju u ŽZH” utvrđenih Proračunom ŽZH za 2019. godinu.

Odluka o donošenju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava “Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva” utvrđenih Proračunom ŽZH za 2019. godinu također je usvojena.

Usvojen je i Program utroška sredstava “Tekući prijenosi za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvitku” utvrđenih Proračunom ŽZH, kao i programi o utrošku sredstava “Tekući prijenosi za programe kulture” i “Tekuće prijenose za šport” utvrđenih Proračunom ŽZH za 2019. godinu;

Vlada ŽZH će prenijeti dogovorena tekuća sredstva i Studentskom centru u Mostaru, ali i  Javnoj ustanovi Zavod za odgoj i obrazovanje utvrđenih Proračunom ŽZH za 2019. godinu.

Usvojena je Odluka o donošenju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava “Tekući prijenosi za udruge branitelja” utvrđenih Proračunom ŽZH za 2019. godinu – Ministarstvu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH.

Vlada je razriješila te ponovno imenovala Jozu Zadru za člana privremenog Upravnog vijeća Javne ustanove Zavod za odgoj i obrazovanje.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.