Vlada ŽZH dala suglasnost na Kolektivni ugovor za medicinske djelatnike

Vlada ŽZH na 22. sjednici usvojila Odluku o davanju suglasnosti na Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika iz djelatnosti doktora medicine i stomatologije na području ŽZH.

Također usvojena je Odluka o davanju suglasnosti na Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i zaposlenika u oblasti zdravstva u ŽZH.

Na ovoj sjednici kojom je predsjedao predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, a koja se održala u četvrtak 18. srpnja, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH.

Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjeni i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Zavoda za poljoprivredu ŽZH, te Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o dopunama Odluke o utemeljenju Srednje strukovne škole Široki Brijeg.

Vlada je usvojila Godišnje izvješće o razvoju sa izvješćem o provedbi Strategije za 2018. godinu – podneseno od Ureda Vlade za europske integracije.

Također, Vlada je donijela Rješenje o razrješenju Upravnog vijeća Doma zdravlja Ljubuški u sastavu: Ivan Landeka, Ana Bubalo, Ankica Šaravanja, Slaven Tomić i Jure Lauc.

A nakon toga i Rješenje o imenovanju Upravnog vijeća Doma zdravlja Ljubuški u sastavu: Slaven Tomić, Ana Bubalo, Jure Lauc, Franka Bajto i Slavenka Granić.

Usvojeno je Rješenje o razrješenju privremenog Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke u sastavu: Ivan Landeka, Franka Zorić, Zdenka Jažo, Ante Sosa i Ivo Ćavar; odnosno Rješenje o imenovanju Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke u sastavu: Marija Vlašić, Ante Begić, Josip Luburić, Katica Pralas i Ivo Ćavar.

 


15 komentara

 • A kad ćete vratiti profesorima 3% što ste im odbili i izjednačiti plaće im sa ostalim proračunskim korisnicvima sa VSS.?
  Jer profesori imaju manju plaću nego uposlenici SSS u Županiji što nije u redu.

  16
 • Zasto bih vracali profesorima kad i onako po 6 mjeseci ne rade nista. Sa djecom ozbiljno ne radi ni 20 posto prosvjetnih radnika. Vecina onako ide gore i da im prode dan. Cast i isprika cestitim profesorima ali ih je danas uistinu malo. Na nastavi se ne radi nista ali zato pojedini guraju i sile tecajeve koje masno naplacuju.

  6
  9
 • Neka guraju ti nedaj.Nauci sam svoje dijete , kad ti onih 80″/, ne radi nista.Zapravo nemoj ni slat u skolu , kad nema vajde.Ispod smokve smokva , ispod drace draca , a od glupana glupson.Cuj sest mjeseci…

 • Nezna on kako je njemu ime a kamo li da razlikuje ko kakvu placu treba da ima po skolstvu i radnom mjestu.Bitno je da oni imaju.

 • Bezvezni predsjednik vlade.Do rata je bio niko i ništa.Sada zadundio ko mečka pred zimski san,i gonja raspuštenice.Ko nas sve vodi i dobro živimo.

  7
  1
 • što je sa tehničarima u što oni spadaju jesu li i oni medicinski kadar ili neka vam sami doktori rade pa koliko će vam pomoć bez njih zašto njima nema povišice ili su oni gradjani drugog reda

 • Sta je sa radnicima Feala,Vika,Heringa,Violete,Namexa, triba li njima kolektivni ugovor, ne izgleda jer ko ce zaraditi placu za ove parazite na jaslama

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.