Vlada ulaže skoro 4 milijuna KM u Široki Brijeg, Mostar, Grude, Čitluk, Čapljinu…

Federalni premijer Fadil Novalić i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić u srijedu su u sjedištu Vlade Federacije BiH nazočili potpisivanju ugovora između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i 20 jedinica lokalne samouprave iz Federacije BiH, kojima je u okviru projekta izgradnje poduzetničkih zona, dodijeljeno 3.747.462 KM.

Ovim činom okončan je jedan od najvažnijih projekata Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, izgradnja poduzetničke infrastrukture. To je važan element razvoja lokalnih zajednica i Vlade, koja je donijela odluku da u tu svrhu izdvoji gotovo četiri milijuna KM, izjavio je ministar Zukić nakon potpisivanja ugovora.

Očekuje da će se pozitivni efekti na području 20 općina ogledati u zapošljavanju 900 osoba i da će bolju infrastrukturu dobiti poduzetničke zone u Tešnju, Širokom Brijegu, Novom Travniku, Stocu, Donjem Vakufu, Doboj-Jugu, Jablanici, Gradačcu, Čitluku, Kiseljaku, Čapljini, Zavidovićima, Mostaru, Žepču, Bihaću, Bosanskom Petrovcu, Kalesiji, Usori, Grudama i Čeliću.

Ovo je rezultat zajedničkog ulaganja jer je iz proračuna Federacije izdvojeno 70 posto sredstava, a lokalne zajednice uložile su 30 posto sredstava. Budući da je ukupno 40 općina apliciralo, od kojih je 20 dobilo sredstva, Vlada Federacije BiH trebala bi vjerojatno već u četvrtak donijeti odluku o izdvajanju novih sredstava, potvrdio je Zukić, piše Fena.

Potpisani ugovori će, kako su istaknuli načelnici općina Žepče i Donji Vakuf, Mato Zovko i Huso Sušić, svakako doprinijeti boljem poslovnom ambijentu u poduzetničkim zonama u ovim općinama, gdje se također očekuju nova zapošljavanja. Odobrena sredstva bit će usmjerena na izgradnju nove i unaprjeđenje postojeće infrastrukture (ceste, vodovod, kanalizacija, el. energija, itd.) u okviru poslovnih zona u Federaciji BiH, kao preduvjeta za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnoj razini.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

 • U sto ulaze? Jel mozda u prekopavanje brda i dolina nekima za sadnju smilja i slicnih budalastina? Jel obicbi covjek, koji puni taj isti proracun i na cemu osjetio ulaganja? Place iste danas i nazad 20godina…jwdino sto se vidi je da su od rata kuce pojedinih ‘sposobnih’ nadmasile cak i carske dvore… Mozfa su to ta ulaganja.

  21
  2
 • Čudne laži, ubili je jadi. Oni ovo, oni ono, oni ulažu, oni se zalažu, a ustvari – samo lažu i oči nam mažu! Vidi se da su izbori blizu. Istina je da niti su što učinili,niti će učiniti. Ustvari jesu sebi, napunili su džepove, podebljali bankovne račune, izgradili vile i vikendice, kupili bijesne džipove, poslali djecu na školovanje u Beč, Oksford, Pariz, Kembridž…, zaposlili rodbinu,isisali lovu iz javnih poduzeća……..A i zaposlili su dosta Hrvata iz cijele Hercegovine – u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Irskoj. Blago nama koji ih imamo. Blago nama što smo ovce i dajemo im glasove da nas i dalje guziče kako se sjete i od nas prave budale. Da nam bolje zamažu oči, krpe rupe po zaostalim cestama starim 50 i više godina!

  9
  1
 • ha,ha, ha svake godine pred izbore po obećanjima postadošmo veće gradilište nego Njemačka a kad izbori prođu ujede vuk magare,e moj narode naivni.

  5
  1
 • Uvijek neko nesto daje nesto ulazu a nikad nista konkretno viditi i doziviti da se pomaklo
  Gradonacelnik se uvik krivi isti lav u pustinji i vice nema sredstava nema sredstava oteli nam novce
  I godinama tako

  4
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.