Vlada u zadnji trenutak spasila Borac

Vlada Republike Srpske odobrila je danas Fudbalskom klubu Borac sredstava u iznosu od 160.000 KM, a koja su potrebna za opstanak tog kluba u Premijer ligi BiH.

Sredstava su potrebna kako bi taj klub do sutra uplatio 322.000 KM za dobivanje licence i prisustvo izvlačenju natjecateljskih brojeva za sezonu 2015/2016. godine u Premijer ligi BiH.

”Ovaj iznos je potreban i zbog ispunjavanja uvjeta Nogometnog saveza BiH i pravila UEFA o dugovanjima prema igračima i trenerima, s kojim su istekli reprogrami za izmirenje obveza prema istim”, priopćeno je nakon sjednice entitetske vlade.

Vlada RS-a danas je utvrdila i Nacrt zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.

Ovim zakonom se uređuju mjere za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama s ciljem osiguranja zaštite gledatelja, sportaša i drugih sudionika sportskih priredbi kao i imovine.

Zakonom se reguliraju i uvjeti za sprečavanje, suzbijanje i sankcioniranje neodgovornog ponašanja, nereda i nasilja prije, za vrijeme i nakon sportskih priredbi, obaveze organizatora, gostujućeg kluba i nadležne organizacione jedinice Ministarstva unutarnjih poslova pri održavanju sportskih priredbi povećanog rizika, te uvjeti da sportske priredbe što više pridonesu kvalitetu života građana, kao i obveze organizatora i ovlaštenih nadležnih organa u provođenju tih mjera.

(Fena)

1 komentar

  • Što mislite bi li Vlada ŽZH ovako pomogla Širokom da zaglibi? Siguran sam da ne bi, jer Posušju je prije nekoliko godina trebalo samo 50 tisuća, ali mu ih nisu dali.

Komentiraj: