Vlada RH: U rujnu natječaj za financiranje programa za Hrvate u BiH

Na danas održanoj sjednici Povjerenstva Vlade RH za koordinaciju potpore i financiranje obrazovnih, kulturnih, znanstvenih i zdravstvenih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2012. godinu, prihvaćen je tekst javnog natječaja te je donesen Zaključak o raspisivanju javnog natječaja za prikupljanje ponuda za financiranje obrazovnih, kulturnih, znanstvenih i zdravstvenih programa i projekata od interesa za Hrvate u BiH iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2012. godinu.

Natječaj će biti raspisan početkom rujna, odlučeno je na sjednici održanoj pod predsjedanjem potpredsjednika Vlade RH i predsjednika Povjerenstva, Nevena Mimice, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Sjednici su, uz potpredsjednika Vlade RH, prisustvovali predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i zamjenica predsjednika Povjerenstva Daria Krstičević, ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš, zastupnik u Hrvatskom saboru i potpredsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Hrvatskog sabora Ivo Jelušić, zastupnik u Hrvatskom saboru i član Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Hrvatskog sabora Ivica Mandić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ružica Beljo Lučić, pomoćnik ministra zdravlja Luka Vončina i ovlašten za obavljanje poslova glavnog tajnika Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Kristian Turkalj, navodi se u priopćenju.

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.