Vlada RH izdvaja gotovo 26 milijuna kuna za projekte i programe Hrvata u BiH – Jabuka.tv

Vlada RH izdvaja gotovo 26 milijuna kuna za projekte i programe Hrvata u BiH

Za projekte i programe od interesa za Hrvate u BiH ove će godine iz hrvatskog proračuna biti izdvojeno 25,8 milijuna kuna, što je 1,8 milijuna više nego lani.

Briga o Hrvatima u BiH kao jednakopravnom i konstitutivnom narodu, odgovorna politika prema BiH kao susjednoj, prijateljskoj i suverenoj državi ogleda se i kroz potporu programima i projektima od interesa za hrvatski narod, istaknuo je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.

U tu je svrhu, naglasio je, u proračunu za ovu godinu izdvojeno 25,8 milijuna kuna što je povećanje od 7,5 posto, odnosno 1,8 milijuna kuna više u odnosu na prošlu godinu.

Hrvatski premijer Andrej Plenković dodao je kako se projektima i programima koji će se financirati iz proračuna pomaže zaštiti identiteta Hrvata u BiH kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda.

Povjerenstvo će razmotriti sve programe i projekte pristigle na javni natječaj te Vladi podnijeti prijedlog temeljem kojeg će ona donijeti odluku o raspodjeli sredstava.

(Hina)


2 komentara

  • Novac za HDZ glasače. Oće li HDZ dati novac i za Hrvate u Njemačkoj, Kanadi, SAD, Australiji, N. Zelandu, južnoj Ameriki.. Neće tamo će poslati svoje podobne ljude ispranih mozgova da šire laži prevare varanje i hdz propagandu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.