Vlada kupuje automobile vrijedne 750.000 KM

Izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Aner Žuljević na svom je Facebook profilu objavio odgovor nadležnih institucija na izaslaničko pitanje u kojem stoji da je Vlada FBiH pokrenula postupak javne nabave 10 automobila ukupne vrijednosti oko 750.000 KM, piše Dnevni list.

“Kad pogledate iznos i broj vozila koji se kupuju u momentu kad se Vlada suludo zadužuje na domaćem financijskom tržištu, onda se pitate koja je granica njihova bezobrazluka. Stvarno treba biti brutalno bezobrazan da bi nakon ovoga bilo koga u javnosti uvjerio kako su kreditna zaduženja ili MMF aranžman radi građana, da nema novca za sigurne kuće ili da je povećanje trošarina dobra namjera u interesu građana.

Sve više vjerujem kako je hibernacija ove Vlade do 2018, uslijed nemogućnosti izvanrednih izbora, najbolje rješenje za ovu zemlju. Neka ništa ne rade, a primaju plaću, jer svaka njihova reforma ili potez pravi nemjerljivu društvenu štetu…”, napisao je Žuljević uz objavljenu fotografiju.


(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Bravo,pljačkaj narod,penzionere itd. Kako ove koalicije funkcioniraju gdje se narod pljačka.Narode,narode,otrijezni se dok nije prekasno….Gdje su sada akcize,izborni zakon i slično.Većih kriminalaca i lopova nema u E.Uniji od naših političara. NJemačku bih oni raskućili i pokrali za 5 god…

  • I jeste sramota da Bakirova hanuma se vozi u vozilu člana presjedništva i to škoda.Jadno ispod Audija A-6 ni govoriti više ili Q-7…..

  • ZATO SU POSLANE FEDERALNE INSPECIJE PO HERCEGOVINI DA NABAVE PARE TUGA A VEĆ SU NAROD OPLJAČKALI DOVELI DA DOBAR DIO NEMA ŠTA JESTI

  • A nemate za uvezati staž po Bosni /ne po Hercegovini/ pa donosite nivi zakon pio mio kojim će devedest posto budućih umirovljenika fobiti mirovinu 326 KM a radili 40 godina, nema se za porodiljne, nema za dječije naknade, nema socijalnih davanja, branitelji na ivici egzistencije, nema studnskih kredita a dom moraš platiti prevoz takođe, nema ni za učenike ni kifka a prevoz plaćaš i puno još toga a vi žibite bez ogranićenja i i dnevno trošite plaću uposlenih a aute parkirajte i nemojte ih voziti cijeli mandat dan noč od planina, fešta, za godišnhe na more..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.