Vlada HNŽ-a zainteresirana za kupnju hotela Ero

Uskoro će rasprodaja dijela imovine Federalnog zavoda MIO. Uz zeleno svjetlo dobijeno od Vlade Federacije BiH, očekuje se da sljedeći tjedan dobiju i odluku o prodaji.

Nakon višegodišnjeg propadanja, i Dom umirovljenika na ulazu u Sarajevo i Dom umirovljenika u Bihaću ići će u prodaju. Uz njih i Hotel Ero u Mostaru.

“Vrlo je izvjesno da će se ta prodaja obaviti. Što se tiče Nedžarića i Bihaća, oni će ići na aukciju i sva ta tri objekta imaju otprilike početnu cijenu oko 35 milijuna. Ja vjerujem da bismo to i mogli prodati”, kazao je Zijad Krnjić, direktor Zavoda MIO FBiH.

Procjenjuje se da bi prvi mogao biti prodan Hotel Ero u kojem su već godinama smještene neke institucije Vlade FBiH. Nagađa se da bi kupac mogla biti Vlada HNŽ-a, koja je još u iznajmljenim prostorima, a objavili su i natječaj za kupovinu prostora za smještaj, objavila je Federalna televizija.

Prodaja dva nedovršena umirovljenička doma zapravo je nastavak nikad realizirane namjere ranije

Vlade da time zaustave njihovo dalje propadanje. Interesenata je bilo, ali su sve kočila neriješena pravna pitanja s općinama.

“Sad smo odlučili da ih prodamo, ali će biti u pozivu jasno šta od tih dokumenata nije završeno i kupac će kupovati robu s greškom”, objašnjava Krnjić.

Sredstva koja očekuju od ove i prodaje još nekoliko manjih prostora u šest općina, i nisu velika. Čine tek četvrtinu mjesečnog primanja umirovljenika. Ipak, u vrijeme kad je broj umirovljenika premašio brojku od 400 tisuća, a u blagajni Zavoda nedostaje gotovo 150 milijuna maraka, ništa nije višak i beznačajna suma. S namjerom o ovoj prodaji saglasno je i njihovo udruženje.

Kako je izjavio Mehmedalija Rapa, predsjednik Saveza udruženja umirovljenika FBiH, oni podržavaju prodaju te imovine i da se ta sredstva usmjere u sanaciju fonda Federalnog zavoda MIO.

Što se ranije imovine tiče, u tijeku je sudski spor za povrat odmarališta Sirena u Podgori. Od domova umirovljenika, preostaje samo zenički, jer je Zavod izgubio sudski spor za povrat tuzlanskog doma umirovljenika, javlja Federalna.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: