Vlada HNŽ-a stipendira i subvencionira 2.690 studenata

Nastavljajući aktivnosti oko potpore usmjerene na poboljšanje studentskoga standarda, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije donijela je Odluku o dodjeli stipendija i subvencija smještaja u studentske domove i za akademsku 2020. / 2021. godinu.

Ukupno 2.690 studenata ostvarilo je pravo na stipendije i subvencije, a danas im je izvršena i uplata za posljednje tromjesečno razdoblje 2020. godine.

Vlada stipendira 2.600 studenata mjesečnim iznosom od 120 KM, dok za potrebe smještaja u studentske domove isplaćuje mjesečnu subvenciju za njih 90 u iznosu od 189 KM.

I ove smo godine u Proračunu izdvojili značajna sredstva za potporu obrazovanju, posebice našim studentima kojima ovakva pomoć zasigurno puno znači. Osim što svake godine izdvajamo sredstva za ovaj oblik potpore, onima koji završe studij nastojimo pomoći i u stjecanju Zakonom definiranog prvog radnog iskustva kroz pripravništvo.

Vlada će, uz potpornu, uvijek nastojati zadržavati i onu razvojnu dimenziju Proračuna, a svako ulaganje u obrazovanje i naše mlade višestruko je ulaganje u bolju sutrašnjicu i u očuvanje demografske slike naše županije, kazao je ovom prigodom Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.