Vlada HNŽ-a povećala izdvajanja za zdravstvene ustanove

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je u ponedjeljak na sjednici Odluku o mjerilima i odobravanju novčanih sredstava za osiguranje elemenata standarda za investicijsko ulaganje i investicijsko tekuće održavanje te informatiziranje zdravstvene djelatnosti bolničkih zdravstvenih ustanova čiji je osnivač ili suosnivač HNŽ.

Za potporu zdravstvenim ustanovama, sredstva su, s 2 milijuna KM koliko je izdvojeno protekle godine, povećana na ukupno 7 milijuna KM u ovogodišnjem proračunu.

Bolničke ustanove dobile su ukupno 6 milijuna maraka, i to Sveučilišna klinička bolnica Mostar 3.525.000, Županijska bolnica ”dr. Safet Mujić” Mostar 1.602.000 te Opća bolnica Konjic 873.000 maraka. Također, za zdravstvene ustanove kojima Vlada nije osnivač niti suosnivač planirano je milijun KM.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Vlada je usvojila Odluku kojom je visina stalne novčane pomoći za jednočlano kućanstvo sa 100 KM povećana na 130, za što je u ovogodišnjem proračunu osigurano ukupno 800.000 KM.

Nastavljajući aktivnosti na provedbi Županijskog programa ranog otkrivanja raka dojke 2019.-2022. usvojen je Program utroška sredstava u iznosu 250.000 KM. Sredstva će, temeljem potpisanih ugovora, biti transferirana zdravstvenim ustanovama koje će sudjelovati u provedbi Programa.

Vlada je dala suglasnost na Program rada i Financijski plan za 2019. godinu, te Izvješće o radu Agencije za privatiziranje HNŽ-a za 2018. godinu.

Istaknuto je kako se Programom privatiziranja za 2019. godinu planiraju aktivnosti vezane za privatiziranje preostalog državnog kapitala i državne imovine na prostoru HNŽ-a kroz postupak velikog i malog privatiziranja, te nastavak kontrole izvršenja obveza iz kupoprodajnih ugovora.

Usvojen je i Plan javnih nabava i donesena Odluka o pokretanju postupka javnih nabava za 2019. godinu.

Osim toga, usvojen je i niz drugih odluka, rješenja i izvješća iz različnih područja vladina djelovanja.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.