Vlada HNŽ-a i Sindikat policije potpisali kolektivni ugovor – Jabuka.tv

Vlada HNŽ-a i Sindikat policije potpisali kolektivni ugovor

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg i predsjednik Sindikata policije u HNŽ-u Nail Balić potpisali su u ponedjeljak u Mostaru novi kolektivni ugovor.

Tom prigodom, Herceg je podsjetio da je 2018. godine potpisan trogodišnji kolektivni ugovor sa Sindikatom policije kojim je predviđeno povećanje plaće kroz tri godine za 5 posto što, po njegovim riječima, u kumulativu nije 15 posto nego više.

Ako gledate i naš proračun za 2021. godinu onda vidite da su u proračunu jasno predviđena i sredstva za realiziranje toga, ali i drugih granskih kolektivnih ugovora, istaknuo je Herceg.

Pojasnio je kako je povećanje od pet posto dogovoreno još 2018. godine te da u tekstu ugovora nema novog povećanja plaće.

Zahvaljujući jednom iskrenom i otvorenom socijalnom dijalogu kakav treba biti svaki socijalni dijalog, došli smo do kvalitetnih rješenja koja su ugrađena u tekst ovog kolektivnog ugovora, istaknuo je Herceg.

Dodao je kako se nada da će u ovoj godini i s ostalim sindikatima korisnika županijskog proračuna biti potpisani novi kolektivni ugovori, prije svega sa sindikatima osnovnog i srednjeg obrazovanja te reprezentativnim sindikatom zdravstvenih radnika.

Predsjednik Sindikata policije u HNŽ-u Nail Balić kazao je kako je 2018. godine, kada je potpisan kolektivni ugovor s Vladom HNŽ-a, dogovoreno povećanje plaća u sljedeće tri godine “tako da Sindikat konzumira to pravo još u ovoj godini”.

Balić je kazao kako se nada da će se u idućem razdoblju riješiti još neki problemi unutar MUP-a HNŽ-a te je pozvao županijsku Vladu i Skupštinu da iznađu mogućnost kako bi se riješio problem imenovanje ravnatelja policije.

Bez imenovanja komesara policije mi smo došli u veoma tešku situaciju, istaknuo je Balić te je podsjetio kako unutar MUP-a nije riješeno niti pitanje javnožalbenog biroa, policijskog odbora, unutarnje kontrole niti disciplinske kontrole.

Ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda kazao je kako će potpisivanje novog kolektivnog ugovora rezultirati povećanjem nekih prava i primanja te da će veći dio zaposlenika MUP-a osjetiti poboljšanje na svojim plaćama.

Po njegovim riječima, povećanje prava zaposlenika ukupno je “teško” oko 470 tisuća konvertibilnih maraka na godišnjoj razini.

Nadam se da će se u ovoj godini steći razumijevanje nadležnih, prije svega Skupštine HNŽ-a, ali i Vlade i političkih subjekata, da se deblokira proces oko imenovanja policijskog ravnatelja, da Ministarstvo “prodiše” i počne raditi u punom kapacitetu, poručio je ministar Bevanda, prenosi Fena.

Dodao je kako MUP-u nedostaje 228 policijskih službenika i 64 državna službenika i namještenika, te kompletna rukovodeća struktura.

Natječaj za prijem 100 policajaca u HNŽ-u bit će poništen

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • treba čuvati lopove i kriminalce a gdje je kolektivni za zdravstvene radnike to je politika ona daje koče im guzicu čuvati kriminal

  • Kaže premijer”armani/hugo boss/ na godišnjoj razini 470.000. KM.
    Idiot bezobrazni, samo njegov terenac vrijedi pola tih novaca. Stoka bezobrazna. Ponaša se kao da on poklanja “svoje novce” policiji koja ipak nešto radi za razliku od njega.
    Trerba manekenu netko objasniti da i osobni dohodak koji prima,a ne zarađuje “bukvalno otkida od usta” žiteljima županije

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.