Vlada HNŽ: 2.900.000 KM za udžbenike, po 550.000 Zrinjskom i Veležu

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na sjednici je, na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta, razmotrila i usvojila Odluku o načinu utroška novčanih sredstava s kriterijima raspodijele sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna za 2022. godinu u iznosu od 2.900,000 KM za nabavu udžbenika i priručnika za 16.195 učenika javnih osnovnih škola u HNŽ-u od 1. do 9. razreda.

Proces nabave provest će Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta na način da će financijska sredstva dostaviti školama, prema utvrđenim specifikacijama i popisima, za svaku školu posebno, a školske će uprave osigurati raspodjelu tih udžbenika školarcima u rujnu, odnosno na početku nove 2022./23. školske godine, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Pored redovitih novčanih potpora visokoobrazovnim institucijama u HNŽ-u, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 600.000 maraka za financiranje rada Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta “Džemal Bijedić” Mostar.

Razmotrena je i prihvaćena Odluka o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 550.000 maraka za HŠK Zrinjski Mostar i FK Velež Mostar, a sredstva su namijenjena za financiranje potpune rekonstrukcije glavnih terena na stadionima.

Također, Vlada je usvojila i Odluku o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 70.000 maraka za financijsku potporu u radu Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar i Narodnom pozorištu Mostar.

Nastavljajući provedbu Projekta “Energetske učinkovitosti u BiH” u HNŽ, Vlada je usvojila Odluku kojom je odobrila novčana sredstava potrebita za nastavak obnove i utopljavanja zgrade Županijskog suda Mostar, te realizaciju projekata na objektima Doma zdravlja Čitluk i Narodnog univerziteta Konjic, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

 • Čije novce je vlada HNŽ-a dala? Od kuda joj novci? Gdje ih je zaradila?
  Za ovu donaciju kredit nije digla. Strani novac ne smije dati….dakle, postavljamo pitanje: od kuda vladi novac?
  Odgovor je jasan. Od poreza!
  Dakle vlada daje novac/koji je sakupila od poreza/ nogometnim klubovima.
  Jeli na to ima pravo? Jel bilo boljih adresa sa pokloniti novce. Na primjer izgraditi jedan dječiji vrtić?!
  Koga je vlada pitala može li novac koji je ” uzela od pojedinaca ljudi,privrednika” u kantonu, tek tako potrošiti.
  Naravno da nije. Misle li HDZ i SDA da su im ovo bodovi pred izbore. Ne nisu. Ovo je minus. Veliki.
  1.000.000.- KM baciti niz vjetar,na tribine na kojima samo čujemo: ubij ustašu, ubij baliju….srbina.
  Nevenko Herceg i njegova vlada ovim potezom jasno givore kako ih nije briga zaopće i javno dobro.
  Opće i javno dobro krčme zarad svojih stranačkih interesa.
  JADNO I BIJEDNO.

 • Čisti populizam pred izbore,mazanje očiju,ali hajde djeci udžbenike i podržati kulturne institucije to je ok.ali preko 1 000 000 KM.stresti u ove nogometne klubove je bacanje novca.Ovu BiH ligu treba zabraniti a ne davati pare.
  A brkica Herceg neće da priča kako je naštelio tender MRM-u a ovi,,počastili “njegovog sina sa limuzinom od 130 000 KM

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.