Vlada HBŽ-a utvrdila Prijedlog proračuna za 2021. godinu – Jabuka.tv

Vlada HBŽ-a utvrdila Prijedlog proračuna za 2021. godinu

Vlada Hercegbosanske županije utvrdila je u četvrtak na sjednici u Livnu prijedlog Proračuna te županije za 2021. godinu u kojem ukupni prihodi i primitci iznose 84.969,559 maraka i istovjetni su rashodima i izdatcima.

Utvrđen je i prijedlog Zakona o izvršavanju Proračuna HBŽ za tekuću godinu koji će zajedno s prijedlogom Proračuna biti upućen u daljnju proceduru Skupštine HBŽ-a, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću županijske vlade.

Vlada je donijela Rješenje o razrješenju članova županijskog Stožera civilne zaštite kojim se članovi županijskog Stožera civilne zaštite razrješuju dužnosti na koju su imenovani Rješenjem Vlade broj: 01-02-35-2/17 od 6. srpnja 2017. godine i Rješenje o imenovanju županijskog Stožera civilne zaštite na čelu s predsjednikom Vlade HBŽ-a Ivanom Vukadinom kao zapovjednikom županijskog Stožera civilne zaštite.

U dijelu sjednice donesen je Zaključak o pozitivnom mišljenju na Nacrt Sporazuma o suradnji u oblasti kulture, znanosti, rada i socijalnog rada, zdravstva, obrazovanja i informiranja između Bosne i Hercegovine i Republike Libanon.

Nakon razmatranja prijedloga, Vlada je donijela Rješenje o imenovanju privremenih članova Stegovnog vijeća Vlade Hercegbosanske županije na razdoblje od tri mjeseca.

Također, nakon razmatranja prijedloga donesena je Odluka o izdvajanju šumskog zemljišta iz šumsko-gospodarskog područja „Livanjsko“. Ovom Odlukom se izdvajaju iz šumsko – gospodarskog područja “Livanjsko”, gospodarska jedinica “Tribanj – Tušnica”, tri parcele šumskog zemljišta i prevode u građevinsko zemljište. Parcele iz ove Odluke izdvajaju se u svrhu izgradnje tri objekta za apartmanski smještaj, što je sukladno s važećim planom parcelacije grada Livna.

Tijekom sjednice Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti ministrici znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a Gordani Nakić da potpiše Aneks Sporazuma o osnivanju Zavoda za odgoj i obrazovanje.

Na prijedlog Ministarstva pravosuđa i uprave HBŽ, Vlada je razmatrala i utvrdila Odluku kojom se Ankica Sliško iz Tomislavgrada predlaže za Županijskog javnog pravobranitelja u Županijskom javnom pravobraniteljstvu HBŽ-a. Utvrđena Odluka upućuje se u proceduru Skupštine HBŽ-a, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv | Foto: Vlada HBŽ)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.