Vlada FBiH usvojila kreditne programe za poduzetnike u iznosu od 200 milijuna KM

Vlada Federacije BiH u četvrtak je, na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, usvojila dva kreditno-jamstvena programa, ukupno vrijedna 200 milijuna KM.

Prvi program je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima, a ukupan iznos jamstava koje će na teret Jamstvenog fonda odobravati Razvojna banka FBiH iznosi 150.000.000 KM.

Drugi program odnosi se na obrtnike i ostale samostalne gospodarske djelatnosti. U ovom slučaju je ukupan iznos garancija koje će Razvojna banka FBiH odobravati na teret Jamstvenog fonda 50.000.000 KM.

I po jednom i po drugom programu je iznos garancija umanjen za iznos garancija izdatih do 31. svibnja godine po osnovu kreditno-garantnih programa, a garancije na teret fonda za svaki pojedinačni kredit iznose 50 posto glavnice kredita.

Cilj programa je pružanje podrške pokretanju novih poslovnih aktivnosti, rastu i razvoju postojećih mikro, malih i srednjih preduzeća, kao i obrtništva i samostalnih gospodarskih djelatnosti, povećanju konkurentnosti, integraciji inovacija u poslovanju i očuvanju postojećeg stupnja zaposlenosti, te kreiranju novih radnih mjesta.

Jamstva Fonda su namijenjene za financiranje tekuće likvidnosti (isplata plata, plaćanje poreza i doprinosa i sl.), obrtnih sredstava i investicija u stalna sredstva, priopćeno je iz Vlade FBiH.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.