Vlada FBiH odobrila 10 milijuna KM za kupovinu zgrade Energoinvesta

Federalna vlada je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o preraspodjeli 10 milijuna KM iz Proračuna FBiH za 2018. godinu s razdjela Službe za zajedničke poslove organa i tijela u FBiH na razdjel Vlade Federacije BiH.

Od ukupnog iznosa s pozicije Službe za zajedničke poslove organa i tijela u FBiH će, s proračinskih kodova predviđenih za smještaj institucija Vlade Federacije BiH, biti prebačeno 8.950.000 KM s “Nabavke građevina”, a 1.050.000 KM s “Rekonstrukcije i investicijskog održavanja“. Za ukupan iznos bit će povećana sredstva Tekuće rezerve Vlade FBiH.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u “Službenim novinama Federacije BiH”.

Današnja odluka, za čiju su provedbu zaduženi Federalno ministarstvo financija, Služba za zajedničke poslove i Glavno tajništvo Vlade FBiH, predstavlja realizaciju zaključaka sa 157. sjednice Federalne vlade, održane 21.9.2018. godine u Mostaru, donesenih s ciljem omogućavanja kupovine poslovne zgrade Energoinvesta u Sarajevu za potrebe smještaja Vlade FBiH.

Danas je, također, donesena Odluka da se iz Tekuće rezerve Vlade Federacije Proračuna FBiH za 2018. godinu odobrava izdvajanje 10.000.000 KM Vladi FBiH u svrhu plaćanja prvog dijela kupoprodajne cijene Ugovora o kupoprodaji zgrade Energoinvesta.

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Federalno ministarstvo financija i Glavno tajništvo Vlade FBiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.