Vlada FBiH: Aluminiju odobreno 1.100.000 KM

Realizirajući zaključak sa 158. sjednice, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Federalno ministarstvo financija su pripremili, a Vlada Federacije BiH danas donijela Odluku o odobravanju izdvajanja 1.100.000 konvertibilnih maraka iz tekuće rezerve za 2018. godinu, namijenjenih Aluminiju d.d. Mostar za plaćanje troškova angažmana revizorske kuće i za druge troškove.

Naime, na prošloj sjednici Vlada je zadužila Upravu i Nadzorni odbor Aluminija da, u roku od 30 dana, nađu kredibilnu revizorsku kuću koja će izvršiti reviziju poslovanja te kompanije, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(Fena)

3 komentara

  • Šta je to.Ne može inaj na Uzarićima ni za fasadu..Daćete vi još jer ćete se utalit po starom dobrom običaju.U tome ne gledate ko je Hrvat ko Musliman..samo gepate.Trni to više šta od toga ima običan čovik.Ništa.E sad Feal ..e to je već druga priča.

  • SDA napokon preuzela štafeta. Hvala EP HZHB i EP BiH na oprostu dugova i na besplatnoj struji. Vječna je slava vaša, sve je to ista vreća.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.