Vjenčani buketi: Kako odabrati pravi?

Planiranje vjenčanja može biti vrlo stresno budući da se ipak pripremamo za jedan od najvažnijih dana u našem životu.

U planiranje vjenčanja ulazi i odabir cvijeća za vjenčanje. Premda u planu već imate određene vrste i boje, odabir cvijeća može biti sve samo ne jednostavan. Cvijeće je naravno važna stavka vjenčanja, ali ne i jedina.

Zašto mladenka nosi buket? Vjenčani buket svoje korijene vuče još iz davnih vremena kada je predstavljao zaštitu od zlih duhovanesreće i bolesti. Vjenčani buket simbolizira život, ljubav i raskoš. U drevnoj Grčkoj mladenke su nosile krunu od narančina cvijeća.

Ako želite planirati vjenčanje tako da sve ide po špagi ili jednostavno želite biti sigurni u svoj odabir, uzmite si malo više vremena. U slučaju da trenutno planirate vjenčanje, pročitajte nekoliko savjeta o odabiru cvijeća za dekoraciju i vjenčanog buketa. Cvijeće ne mora biti samo ukras na vašem vjenčanju, ono može biti i odraz vaše osobnosti.

Premda je vjenčani buket važan dio ceremonije, nemojte dopustiti da vam dekoracija zasjeni sam čin vjenčanja.

Ono čega se mnogi ne sjete tijekom planiranja vjenčanja je da sve vrste cvijeća za vjenčani buket ne cvatu u isto vrijeme, stoga je potrebno biti otvoren prema više vrsta cvijeća. Prije izbora, bilo bi najbolje da vas cvjećar izvijesti o tome koje cvijeće je dostupno u vrijeme kada ste odredili termin vašeg vjenčanja.

Takav pristup će vam olakšati izbor cvijeća, ali će utjecati i na vaš budžet. Vrste cvijeća koje se u određeno doba godine teže nabavljaju koštat će vas znatno skuplje. Na svu sreću, postoji mnogo vrsta cvijeća za vjenčani buket koje su dostupne tijekom cijele godine, a neke od njih su ružekaranfiliorhidejekale i hortenzije.

Želite da  vjenčani buket ima dašak vaše osobnosti? Odaberite cvijet koji vam se najviše sviđa i čija vam se simbolika najviše sviđa. Odabir cvjećara je prvi i najvažniji zadatak ako želite kvalitetan vjenčani buket. Cvjećar vam može ukazati na pogodnosti i neprilike kojih se sami možda ne biste sjetili, piše Rtl.hr.

Vjenčani buket od kale: kala predstavlja veličanstvenu ljepotu i eleganciju, najbolje ju je upotrijebiti za aranžman, a može poslužiti i za buket, blagog je mirisa, sezona traje cijelo proljeće i ljeto, cjenovno srednje skupa do skupa.

Vjenčani buket od gipsofile: označava nevinost, gipsofila je najbolja zapopunjavanje buketa, aranžiranje, mladoženjin rever ili kao ukras za mladenkinu kosu, nema nikakav specifičan miris, sezona traje tijekom cijele godine, jeftina.

Vjenčani buket od karanfila: rozi karanfil predstavlja hrabrost, crveni karanfil simbolizira ljubav, bijeli karanfil predstavlja talent, ostale boje karanfila imaju negativne konotacije. Karanfil se može iskoristiti za buket, aranžiranje i mladoženjin rever, karanfil je blagog jedva primjetnog mirisa, sezona traje tijekom cijele godine, jeftin.

Vjenčani buketi ruže: predstavlja ljubavradostljepotu i zahvalnost, može poslužiti za buket, aranžiranje, mladoženjin rever, kao ukras za kosu, miris može biti blag ili intenzivan, ruže su aktualne tijekom cijele godine, cijena varira (srednje do skupo). Ruža je antički simbol boginje ljubavi, stoga nije iznenađenje zašto je toliko sveprisutna na vjenčanjima.

Vjenčani buket od božura: predstavlja stidljivostambiciju i odlučnost, najbolji je za aranžiranje, ali može poslužiti i za buket, blagog je mirisa, sezona je krajem proljeća, cjenovno je dosta skup.

Vjenčani buket od orhideja: predstavlja ljubavljepotuushićenost, najbolje će poslužiti za buket, mladoženjin rever te kao ukras za kosu, nema miris, orhideja je dostupna tijekom cijele godine, cijenovno dosta skupo. Orhideju se može pronaći u raznim bojama i veličinama.

Vjenčani buket od suncokreta: predstavlja obožavanjezajedništvoponosdivljenje i dugovječnost, može se iskoristiti za buket i aranžiranje, nema miris, sezona je tijekom jeseni, cjenovno je jeftin do srednje skup tijekom trajanja sezone.

Za dodatnu inspiraciju zavirite  našu galeriju.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.