Vitina dobila dječji vrtić kapaciteta 50 mjesta – Jabuka.tv

Vitina dobila dječji vrtić kapaciteta 50 mjesta

Gradski Dječji vrtić Ljubuški u četvrtak je otvorio svoju novu podružnicu u sklopu Osnovne škole Tina Ujevića u Vitini.

Riječ je o podružnici čiji kapacitet iznosi 50 mjesta, odnosno dvije grupe po 25 polaznika.

Radno vrijeme podružnice je od 7:00 do 17:00 sati. Podružnica u Vitini ima standardnu mješovitu skupinu od tri do šest godina. Planirana je i dnevna briga za djecu, tzv. učilica koja prima djecu od prvog do petog razreda osnovne škole, kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Ljubuški Ana Bubalo.

Dodala je kako zamišljeno da djeca prije nastave borave u prostorijama predškolske ustanove.

S obzirom na to da brojni roditelji rade i nisu u mogućnosti djecu ostaviti samu kod kuće, zamišljeno je da djeca prije odlaska u školu borave u prostorijama predškolske ustanove gdje će im biti osiguran doručak i ručak te kvalitetna priprema za nastavu, istaknula je ravnateljica.

Ana Bubalo (Foto: Radio Ljubuški)

Ovoj podružnici, osim Vitine, gravitiraju djeca i iz drugih mjesnih zajednica ovog dijela Ljubuškog: Klobuk, Dole-Greda, Vojnići, Šipovača-Kašče, Veljaci, Orahovlje, Grab, Grabovnik, Otok, Proboj i Grljevići.

Iz Gradske uprave, koja je osnivač vrtića, također su obećali kako će u idućem proračunskom razdoblju smanjiti cijenu vrtića te u sljedeće četiri godine omogućiti svim roditeljima da njihova djeca besplatno pohađaju Dječji vrtić Ljubuški.

Podružnicu u Vitini u ponedjeljak, 16. studenoga službeno započinje s radom.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.