Vitez: Obilježena 26. godišnjica stradanja Hrvata u naselju Buhine Kuće

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježju i služenjem mise na groblju Topala, u Vitezu je u četvrtak je obilježena 26. obljetnica stradanja Hrvata u naselju Buhine Kuće.

Tijekom ratnih sukoba između Armije RBiH i HVO-a, 9. siječnja 1994. godine u Buhinim Kućama ubijeno je 27 vojnika HVO-a i civila hrvatske nacionalnosti.

Sve se to događalo na kućnim pragovima i u dvorištima. Muškarci, žene, djeca, bili su u svojim kućama i što više tu treba pričati. Treba samo moliti Boga za snagu i da se nikada ne ponovi, kazali su sudionici za portal Centralna.ba.

(www.jabuka.tv | FOTO: HDZ BiH Središnja Bosna)


8 komentara

 • Pozdrav za sve naše ljude u Srednjobosanskom kraju. Čuvajmo ognjišta i nedajmo neprijateljima ni pedlja zemlje. Nikad zaboravit i nikad oprostit!

 • Sada se sve zna, a kada je trebalo ovo objaviti haskom sudu nigdje vas nije bilo.Pitam se zasto i sada pricate.. o istom.Znaju se i najmanji detalji ,ali se sutjelo ZASTO???Poskok jos vise pise, cak detaje o svakoj zrtvi.Do juce se nije znao ni broj poginulih.Sramota.Ne moramo mi vise cuvati svoja ognjista.Ostali su samo starci i starice.Cekaju da umru oni koji nisu pobjegli-otisli.

 • za ABB
  zašto moramo oprostiti
  zašto stalno nešto moramo
  ako smo obstali voljom Božjom
  onda je samo On iznad nas
  ako ga kadkada i naljutimo to je zato jer On tako hoće

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.