Višković: Postoji rezervni plan ako dođe do širenja virusa

Učenica banjalučke Medicinske škole zaražena je koronavirusom pa će ostatak razreda u izolaciju sljedećih 14 dana, a dodatnu dezinfekciju škole uradile su i higijensko-epidemiološke službe, poručeno je iz ove škole.

Da će još biti ovakvih, pojedinačnih slučajeva svjesni su i u Vladi Republike Srpske.

Premijer Radovan Višković kaže da su institucije spremne na to i da imaju spreman rezervni plan za takvu situaciju. Kako kaže, taj plan se znatno razlikuje od onog s početka epidemije i ne podrazumijeva potpunu izolaciju nego ovisno od slučaja.

Pratit ćemo situaciju ako bude trebalo neki razred staviti u izolaciju da prate online to ćemo raditi, ako se dogodi treba neku školu staviti u izolaciju to ćemo raditi, ako neki grad ili lokalna zajednica bude imala slučajeva to ćemo i raditi, izjavio je Višković za ATV.

Najvažnije je, kaže premijer, da se svi ponašaju odgovorno počevši od roditelja pa do institucija.

Tvrdi da su svi u tijeku s događanjima i da svi znaju kako treba da se ponaša u kojoj situaciji.

Kada je riječ o školama, Institut ima zadatak procijeniti hoće li određene mjere biti pojačane ili relaksirane. Situacija će se pratiti iz tjedna u tjedan, tvrdi to i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alen Šeranić, prenosi Nezavisne novine.

Ono što je značajno je da pratimo kako i na koji način u pojedinim sredinama se javlja broj djece koja su zaražena zbog toga smo uradili određene preporuke, Ministarstvo zdravlja i Domovi zdravlja, Institut s lokalnim kriznim stožerima daju jasne preporuke kako i na koji način postupaju, rekao je ministar Šeranić.

Ministar poručuje i da je došlo do trenda stabilizacije po pitanju oboljelih od koronavirusa. Tome su kaže doprinijele i intenzivnije kontrole inspekcije, komunalne policije i policije. Za njih je posla bilo i prethodnog vikend i to u Prijedoru. U jednom ugostiteljskom objektu zatečeno je više od 50 osoba.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.