Višestruka uhićenja u BiH zbog dojava rezultata utakmica

Policijski službenici Policijske Uprave Foča su pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje, 10.11.2017.godine nastavili aktivnosti u sklopu operativne akcije kodnog naziva “Dojave”.

Na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Foči izvršen je pretres na 12 lokacija i to 11 na području općine Foča i jedan pretres na području Bosansko-podrinjskog kantona u Foči, te je uhićeno 11 osoba, za koja postoje osnova sumnje da su počinili kaznena djela Prevare i Pranje novca. Prilikom pretresa privremeno su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku i koji će biti predmet vještačenja.

Uhićene osobe nalaze se u prostorijama Policijske uprave Foča nad kojim se vrši kriminalistička obrada. Broj oštećenih ovim kaznenim djelima je preko 1.300 osoba koja se nalaze na prostoru bivše Jugoslavije i zemalja Zapadne Europe, a protupravna imovinska korist koju su dvanaest osumnjičenih osoba pribavili izvršenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 800.000,00 konvertibilnih maraka. Policijski službenici nastavljaju rad na dokazivanju kaznenih djela Prevare i Pranja novca, kao i otkrivanju ostalih izvršioca i oštećenih osoba ovim kaznenim djelima, prenosi N1.

Akcija Dojave je počela u lipnju ove godine kada je izvršen pretres na 16 lokacija, a slobode je lišeno 17 osoba kojima se na teret stavljaju kaznena djela iznude i prevare. Uhićeni su se sumnjičili da su oštetili više od 300 osoba na prostoru bivše Jugoslavije i u zemljama Zapadne Europe, a šteta koju su prouzrokovali broji se u milijunima KM.

Neslužbeno, uhićene osobe su putem društvenih mreža vršili prevare u vidu dojava rezultata sportskih susreta te iznuđivali novac.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Ireba zakon štititi kladionice i one koji štimaju utakmice i rezultate.Kriminal cvate,lopovluk,pljačka državnog vlasništva a ovamo se ganjaju neki što kao štimaju rezultate utakmica. presmješno…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.