Više seksa dokazano povećava razinu testosterona

Stručnjaci su dugo pretpostavljali da je lošiji seksualni život posljedica opadanja testosterona, ali nova istraživanja pokazuju da to možda i nije tako.

Sveučilište u Sidneyu je provelo istraživanje u kojem su doveli u pitanje je li moguće da se povećanjem seksualne aktivnosti može podići razina testosterona. Međutim, upozorili su znanstvenici, u obzir treba uzeti i stil života i ostale faktore koji bi mogli utjecati na razinu testosterona.

U ovom istraživanju je sudjelovalo više od 1700 muškaraca starijih od 70 godina. Istraživači su ispitivali muškarce na početku studije, a i dvije godine poslije (kad je broj ispitanika pao na oko 1300).

U oba upitnika su odgovarali na ista pitanja o seksualnoj funkciji (koliko često su mogli postići i održati erekciju, koliko često su se upuštali u seksualnu aktivnost koja je dovela do ejakulacije, uključujući masturbaciju i snošaj, i kakva je njihova želja za seksom u usporedbi s onom kad su imali pedeset godina)

Istraživači su mjerili razinu testosterona i drugih hormona u krvi. Otkrili su da je opadanje testosterona, iako manje od 10 %, povezano sa smanjenom seksualnom aktivnošću i željom za seksom, ali ne i sa smanjenim brojem erekcija.

„Opadanje razine testosterona je premalo da bi uzrokovalo smanjenje seksualne funkcije, pa je vjerojatnije da je smanjenje seksualne funkcije uzrokovalo smanjenje razine testosterona.“ Zaključio je Dr. David Handelsman, jedan od znanstvenika koji su sudjelovali u ovom istraživanju.

(www.jabuka.tv)

Klikni OVDJE i posjeti naš novi kutak LIFE3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.