Više od 50.000 KM za renoviranje Čovićevog ureda

Ukupna vrijednost svih tendera je 44.000 KM. Uz dodatnih 7.480 maraka PDV-a, renoviranje Čovićevog ureda će građane BiH koštati 51.480 KM.

SARAJEVO – Ured člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića uskoro će kupiti novi stilski namještaj, koji će koštati više od 10.000 konvertibilnih maraka, a dobit će i nove tepihe, rasvjetu, dekor i parkete, prenosi BIRN BiH.

Komisija za nabavku Predsjedništva BiH prihvatila je odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za montažu stilskog namještaja, a tender je dobila firma “Ceste Company” iz Kiseljaka, koja se, inače, bavi izgradnjom cesta i autocesta. Ukupna vrijednost ponude za namještaj je 10.500 maraka.

Poduzeće iz Kiseljaka

Za poslove uređenja ureda najvjerovatnije će angažirati podizvođače, kao što je bio slučaj s ranijim tenderima koje su dobijali. Prema podacima poslovnog portala “eKapija”, vlasnik firme “Ceste Company” je Pero Pecirep, dužnosnik HDZ-a iz Kiseljaka.

On za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) BiH nije, pak, niti potvrdio niti demantirao vlasnički udio u kompaniji. “Ja nisam direktor te firme. To slobodno možete provjeriti… Njegovo ime je Amer Omeragić. Što samog tendera tiče, obavljen je sukladno zakonskim procedurama”, kazao je Pecirep, koji na pitanje ima li ikakve veze s firmom “Ceste Company” nije želio dati odgovor.

Dekoracija

BIRN napominje da je ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH i prošle godine nabavljao stilski namještaj u vrijednosti od 20.900 KM, bez PDV-a. Čović će u narednom periodu renovirati jedan od svoja dva ureda koja ima u Sarajevu i Mostaru pa se tako, osim namještaja, putem javnih nabavki traži ugovor za usluge dekoriranja i najma dekorativne opreme za potrebe ureda, koji će koštati 2.500 KM, bez PDV-a.

Potpisan je i ugovor o nabavci poklona za Čovićev ured, koji će također koštati 2.500 KM bez PDV-a, dok će više od 10.000 KM koštati nabavka i montaža rasvjetnih tijela koja u svom uredu želi ugraditi Čović. Tu je i drugi tender i potpisani ugovor za nabavku ukrasa i dekoriranje Čovićevog ureda, koji će koštati 2.500 KM bez PDV-a. Usluge tehničke audio-video potpore u povodu organiziranja Božićnog prijama također će biti dio uređenja. Prema ugovoru, za taj tender bit će utrošeno 3.600 KM bez PDV-a.

Renoviranje Čovićevog ureda uključuje i nabavku koplja s postoljem, što će, prema ugovoru, koštati 1.260 KM, također bez PDV-a. Parketarski radovi prilikom renoviranja koštali su 1.386 KM, dok će nabavka zavjesa građane koštati 850 KM, oboje bez PDV-a. Renoviranje ureda zaokruženo je nabavkom vunenih tepiha, koji će, prema ugovoru, biti plaćeni 8.535 KM, bez PDV-a. Ukupna vrijednost svih tendera je 44.000 KM.

Uz dodatnih 7.480 maraka PDV-a, renoviranje Čovićevog ureda će građane BiH koštati 51.480 KM.

(www.jabuka.tv)


22 komentara

  • Šta je to u odnosu na hacijendu na Barama? Usporedite potrošački pragmatizam sa njegovim mentorom, drugom Titom, vidite da nema razlike. Meni ovaj narod nije jasan, što ga više tlačiš, što ga više pljačkaš, što ga više j..eš, on ti više daje? Koja je to mentalna komunistička moć kojom raspolažu slijednici titine partije, da mogu ovako olako musti i šišati svoje stado, stoku sitnog zuba? Zar je moguće da među narodom nemamo zdravu većinu koja može donijeti plodove i sagraditi temelje koji će omogućiti ostanak i opstanak naroda koji se danas zove Hrvati? Ako nema te većine onda prevladava gnjilotina koja će nagnjojiti nečiju tuđu njivu koja se nekada zvala “Hrvatska zemlja”.

  • ha ha samo u BIH naslov do naslova;Više od 50.000 KM za renoviranje Čovićevog ureda—————————-Spalio malinjak od tri dunuma: Ne mogu je davati za 1,5 KM

  • Firma Ceste-putevi da nabavljaju namještaj,smješno.Dragane budi oprezan AID će ti sigurno postaviti bubice za prisluškivanje ,pored tih starih koje već imaš u uredu. Presjedniče samo uredi to da valja i idući mandat je tvoj…Zato ti se isplati srediti to da valja…Ivanić i Bakir neka se misle ti si favorit kod hrvata…

  • Bravo covicu hahahahha,kako se gospodin ruga ovoj primitivnoj stoci sto samo znaju srat na internetu,dobili ste kako ste birali,Smeta vam?U Sarajevo pa prosvjeduj

  • Triput hura za dragog vođu. Uzmi kad znaš kako triba. I ja bi ali neznam kako triba! Kad ti dođu delegacije u posjetu nemoj brate da se sramotimo. Para ionako ne manjka, samo deri care
    po svojim podanicima! I opet ću ti dati glas!

  • Za ” a” a sto smo primitivna stoka koja zna srati na internetu??? Zar ima vece stoke od covica i taki ko on, a pogotovo oni sto se rugaju jadnom narodu!Mi primitivna stoka??? koja koristi internet???? Pa sta je tebi moderno!!!!’ KRETENU!!!

  • Strpljen spasen! De usput ofarbaj tu pacu brate ne stoji ti to bijelo nikako ! , najljepše bi ti bilo crno i obavezno minival stavit da bi se uklapao u renovirani asfaltirani ured još zebru stavi do wc nemoj im zaboravit reci

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.