Više od 3.100 potpisnika otvorenog pisma protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću

Više od 3.100 profesora, studenata i alumnija Sveučilišta u Zagrebu izrazilo je neslaganje s dodjelom počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, o čemu su novinare izvijestila trojica sveučilišnih nastavnika u ponedjeljak u Zagrebu.

Na konferenciji za tisak koju su organizirali pred zgradom rektorata, oni su najavili da će Sveučilištu predati otvoreno pismo koje je potpisalo više od 3.100 osoba kako bi uoči sutrašnje sjednice Senata upoznali s njim svoje predstavnike.

Želimo ih upoznati da ima popriličan dio akademske zajednice koja se ne slaže s tom odlukom i nadamo se da će im to biti poticaj da propituju takve odluke simboličke prirode, ali da propituju i druge odluke poput financijskog izvještaja za 2018. o kojem bi trebalo raspravljati sutra, kao i odluke oko povećanja naknade za studente, kazao je jedan od inicijatora otvorenog pisma Kosta Bovan s Fakulteta političkih znanosti.

Fakulteti mogu davati zahvalnice, priznanja i druge oblike zahvalnost ali nije svaki doprinos takav da bi se davao počasni doktorat. Ovo je postalo razbacivanje počasnim doktoratima, naglasio je jedan od inicijatora otvorenog pisma Nikola Baketa s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

(Hina)


6 komentara

  • On je ne Doktor već Magistar LICEMJERJA isto tako mu mogu dodati ruku Marijana Petir, Drago Prgomet, Milan Kujundžić, Ruža Tomašić itd. svi navedeni oličenje Licemjerja, lažnih moralista, lažnih vjernika, lažnih patriota. Ukratko samo misle na novac i svoj napredak. A građane HR tko jebe dva posto..

    5
    1
  • DRAGOG “ GOST” BAS TE DOSTA!! PO TVOM TEKSTU SE VIDIN” KU’ TA SIBA””!! BANDIC CE DOBITI DOKTORAT! AKO JE MOGA tito MORE I ON! OVI BAREM PRAVI I GRADI! A ONI: SAMO MAMULU PRICEPIT, NA PICE U MAROKO itd!! A TEEK OOOSTAAALIIII!! MOGA BI COVIK DANIMA PISAT!! TA NE PIJE VODE! BANDIC CE BIT DOKTOR, TILI ONI ILI NE! VEC SE SPREMA FESTA!!

  • Biće kurac od ovce a ne doktor i nadam se u zatvoru. Eno su na sudu danas puštane snimke namještanja poslava rodbini prijateljima. A okolo kaka da je sve legalno i po zakonu. Tako to radi vrhovni licemjer bandić ex jugoslaven komunist titovac..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.