Više od 10 milijuna maraka za dječji dodatak u FBiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava korisnike federalnog dječjeg doplatka da su uneseni nalozi za isplatu doplatka za travanj 2024. godine.

U skladu s kontinuiranim naporima da se osigura transparentnost i javni uvid u rad i raspodjelu sredstava socijalne zaštite, ministarstvo objavljuje podatke o aktivnostima nadležnih centara za socijalni rad i općinskih službi socijalne zaštite za mjesec travanj 2024. godine, u kontekstu dječjeg doplatka po federalnom propisu.

Tijekom navedenog razdoblja, izdano je ukupno 65.850 pravosnažnih rješenja, čija je ukupna vrijednost 10.307.776,64 KM, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Za travanj su izadana 5.494 rješenja donesena na osnovu prvi put podnešenih zahtjeva za dječji doplatak, dok je 445 korisnika obnovilo svoje zahtjeve, te nastavilo s korištenjem prava stečenog u prošloj godini.

Iz Ministarstva podsjećaju i da su izmjene i dopune Zakona o materijalnoj podršci obiteljima s djecom po kojem se ostvaruje pravo na federalni dječji doplatak spremne, te da će po utvrđivanju od Vlade FBiH ići u parlamentarnu proceduru po skraćenom postupku.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.