Virtualnom izložbom Udruga EKO ZH zaokružila desetogodišnji rad

Virtualna izložba “Eko kolonija 2010-2020”, koja obuhvaća 33 umjetnička rada od 32 studenta, otvorena je u srijedu u virtualnoj galeriji Kunstmatrix.

Udruga EKO ZH iz Širokoga Brijega na taj način željela je zaokružiti desetogodišnji rad i organizirati likovne kolonije.

Od skromnih početaka u širokobriješkoj Dogani došli smo do likovnih kolonija na Blidinju koje zadnjih godina okupljaju velik broj studenata likovnih akademija iz regije. Kroz proteklih deset godina bilo je preko 300 studenata, a naslikano je približno 700 slika s tematikom pejzaža i ekoloških motiva, priopćili su organizatori.

Osim organizirane izložbe, navedena Udruga po završetku likovne kolonije nastojala je doniranjem umjetničkih slika ili izložbama prodajnog karaktera pomoći najpotrebitijim udrugama, Domu Marija naša nada u Širokom Brijegu, Humanitarnoj udruzi Fra Mladen Hrkać, Udruzi Srce za djecu oboljelu od raka Sarajevo, DIS Teatru Banja Luka, Udruzi slijepih Banja Luka te Udruzi gluhih i nagluhih Banja Luka.

Nadamo se da ćemo nastaviti s radom i organiziranjem godišnje likovne Eko kolonije i upisivanjem pozitivnog trenda na području umjetnosti. Cilj nam je senzibiliziranje javnosti u području ekologije i kulture kao i mogućnost povezivanja i interakcije studenata likovnih akademija, navodi se u priopćenju.

Osim kulture, Udruga EKO ZH aktivno provodi i niz drugih projekata vezanih za svoju misiju, a trenutno se, kako kažu, provodi implementacija projekta Youth Drive kojeg sufinancira Europska unija, a koji je vezan za tematiku zaštite okoliša i koji se provodi u četiri općine, odnosno grada Županije Zapadnohercegovačke, a to su Ljubuški, Posušje, Grude i Široki Brijeg te tri općine u Crnoj Gori.

Navedena izložba ostaje otvorena do ponedjeljka, 1. lipnja, a može se posjetiti preko LINKA.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.