Vikend uz TV: Tri dana odličnih filmova

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Dunkirk – 23:20h NOVA TV

Film vjerno prikazuje događaje tijekom nevjerojatne bitke kod Dunkirka te evakuacije savezničkih vojnika iz Belgije, Britanije i Francuske koji su bili odsječeni i opkoljeni njemačkom vojskom u Francuskoj od 27. svibnja do 4. lipnja 1940. godine. Evakuacijom je tada spašeno preko 300.000 vojnika.

Joy – 23:10h RTL

Inspiriran istinitom pričom, ovaj nam film donosi prikaz emotivnog, životnog putovanja žene koja je čvrsto odlučna u namjeri da na okupu održi svoju ekscentričnu, disfunkcionalnu obitelj – usprkos svim, naizgled nepremostivim, razlikama.

Vođena vlastitom genijalnošću i željom za ostvarenjem životnoga sna, Joy uspijeva u svojem naumu i postaje osnivačica carstva vrijednog bilijune dolara, transformirajući time vlastiti život, ali i živote članova njezine obitelji.

Dr. House – 21:30h RTL2

Iako kontroverzni Dr. House, koji često ne igra po pravilima, ne vjeruje nikomu, a kamoli svojim pacijentima, i iako su njegove metode nerijetko sumnjive, on i njegova ekipa najboljih mladih liječnika rješavaju slučajeve od kojih svi drugi dižu ruke.

Liječnici koji s njime surađuju nerijetko će morati provaljivati u pacijentove domove ne bi li našli kakav trag ili iskušavati razne metode pokušaja i pogreške ne bi li došli do odgovora, no ono što je bitno jest da House ima neosporive rezultate.

Dokumentarni film

Predrasude – 20:05h HRT3

Pratimo filmašicu Robin Hauser u nastojanjima da otkrije svoje skrivene predrasude i u njezinu istraživanju kako nesvjesne predrasude utječu na sve aspekte naše svakodnevice.

Ona istražuje samu prirodu predrasuda te kako ih znanost objašnjava. Potom odlazi na drugi kraj svijeta kako bi saznala nešto više o najnovijem istraživanju o tome kako ublažiti predrasude…

Sport

HNL: Hajduk – Osijek – 20:30h ArenaSport4

U velikom derbiju Hajduk će pokušati otkinuti bodove favoriziranom Osijeku te nastaviti svoju borbu za mjesto u europskim natjecanjima.

Subota

Film

Izbavitelji 2 – 20:00h RTL

Izbavitelji, obitelj Parr, uspjeli su spriječiti Potkopavatelja da uništi gradsku vijećnicu, no nisu ga mogli zaustaviti da opljačka banku i pobjegne. Parrovi su sad na piku javnosti i trpe oštru osudu zbog štete koja je počinjena gradu.

I vlada je ogorčena zbog kolateralne štete te traži zatvaranje programa preseljenja superheroja, uskraćujući financijsku pomoć Parrovima i ostalim superherojima. U međuvremenu, Violetina simpatija, Toni Makaroni otkriva njezin superherojski identitet zbog čega agent Rik Rukola briše njegovo sjećanje na nju.

Hladnokrvno ubojstvo – 21:16h HRT3

Bivši osuđenici Perry Smith i Dick Hickock susretnu se u ruralnom području Kanzasa u jesen 1959. Zajedno odluče opljačkati dom bogate obitelji Clutter.

Dvojica kriminalaca provale u kuću usred noći, no ne uspiju pronaći sef. Kako ne bi bilo svjedoka pokušaja pljačke, Smith i Hickock ubit će obitelj Clutter. Njihova će tijela biti pronađena sutradan…

X-Men 2 – 21:55h DOMA TV

Nakon što tijekom turističkog razgledavanja Bijele kuće jedan mutant svlada stražu i pokuša atentat na američkog predsjednika McKennu, profesor Charles Xavier shvati da netko ponovno želi izazvati razdor između ljudi i mutanata.

Uz pomoć nekoliko osoba obdarenih izuzetnim psihofizičkim sposobnostima, među kojima su Logan zvan Wolverine, Jean Grey, Ororo Monroe zvana Storm i Scott Summers poznat kao Kiklop, iskusni profesor Xavier vodi školu za inteligentnu i paranormalnim moćima obdarenu djecu.

Sport

Copa Del Rey: Athletic Bilbao – Barcelona – 21:30h ArenaSport1

Barcelona ide po svoju prvu titulu u sezoni, a nakon poraza od Reala u Ligi, osvajanje kupa bi im mogla biti jedina svijetla točka u sezoni.

Nedjelja

Film

Ubijte glasnika – 21:35h DOMA TV

Radnja filma odvija se 1990-ih kada je novinar Garry Webb otkrio upletenost CIA-e u preprodaji kokaina po getoima diljem SAD-a. Time je skupljan novac za nikaragvanske pobunjenike.

Usprkos stalnim prijetnjama da se ostavi “ćorava” posla i prestane istraživati Webb je objavio priču u knjizi Tamni savez. Webb će uskoro morati braniti svoj integritet, svoju obitelj i prije svega svoj život.

Savršena formula – 22:30h RTL

Bradley Cooper glumi stereotipnog pisca čiji se život mijenja u trenutku kad počne konzumirati tajnu supstancu. Ona oslobađa sve potencijale njegovog mozga, dajući mu nevjerojatne sposobnosti.

Život mu pretvara u uspjeh za uspjehom, ali počinje se nazirati i tamna strane priče savršena formula ipak ima svojih mana, a misteriozni ubojice prate svaki njegov trag.

Pasje poslijepodne – 20:05h HRT2

Malo prije zatvaranja, gubitnik Sonny i njegov priglupi prijatelj Sal, upadaju u banku u Brooklynu namjeravajući je opljačkati u tren oka.

No, ništa ne ide po planu, počevši od činjenice da u banci gotovo da i nema novca. Situacija uskoro eskalira, kad Sonny i Sal zarobe taoce, a oko banke se stvori hrpa policajaca. Skupi se i mnogo promatrača, koji simpatiziraju Sonnyja te mediji koji prate čitav taj cirkus.

Sport

Serie A: Napoli – Inter – 20:45h ArenaSport3

Fantastični Inter ide po novu pobjedu s kojom bi došli na korak od osvajanja Serie A.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.