Vikend uz TV: Provedite Uskrs uz ove odlične filmove – Jabuka.tv

Vikend uz TV: Provedite Uskrs uz ove odlične filmove

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Invictus – 20:05h HRT2

“Invictus” je inspirirajuća istinita priča o Nelsonu Mandeli, njegovom izlasku iz zatvora nakon pada apartheida, predsjedničkim izborima na kojima je uvjerljivo pobijedio i pokušaju ujedinjavanja njegove rasno podijeljene zemlje pomoću svjetskog prvenstva u ragbiju 1995. godine.

Vjerujući da može ujediniti svoje ljude kroz univerzalni jezik – sport, Mandella skupi južnoafričku ragbi momčad za kvalifikacije koju predvodi kapetan Francois Pienaar.

Kaos u glavi – 21:00h RTL

Otkad je Amy bila mala djevojčica, njezin joj je otac govorio kako je monogamija nerealistična i nepoželjna. Danas, kao odrasla žena i urednica časopisa, ona živi promiskuitetnim životom i uživa u onome što smatra slobodom – zabava bez zagušujuće, dosadne, romantične obveze.

No nađe se u neočekivanoj situaciji kada shvati da joj šarmantni i uspješni doktor Aaron Conners počinje osvajati srce! Amy počinje misliti kako monogamni život možda ipak nije tako loš., no hoće li željeti promijeniti svoje ponašanje u zamjenu za jednu “običnu, dosadnu” vezu?

Dokumentarni film

Put do čuda – 17:18h HRT1

Što je za nas, ljude koji živimo u doba raznih znanstvenih i tehnoloških čuda, uistinu čudo? Vjerujemo li da neprotumačiva i znanstveno neobjašnjiva čuda postoje i danas?

Katolička crkva upravo takvo čudo traži kako bi nekoga tko se za života trudio živjeti svetim i kreposnim životom službeno proglasila blaženikom ili svecem. Koji su kriteriji da bi se nešto proglasilo čudom? Odgovore znaju samo u Vatikanu.

Vukovarski franjevci u Domovinskom ratu – 20:06h HRT1

Film prikazuje vukovarske franjevce kao živu memoriju i autentične svjedoke ratnih događaja 1991. te duhovne i pastoralne obnovitelje žive zajednice vjernika, ali i obnovitelje i graditelje arhitektonskog zdanja, te sakralnog i kulturnog blaga baroknog grada Vukovara.

Marija Terezija: Carica i majka – 20:05h HRT3

Carica Marija Terezija ugovarala je brakove svoje djece kako bi postigla mir s Francuskom, Španjolskom, Parmom i Napuljem. Jedno je od te djece bila Marija Antoaneta koja se udala za francuskoga kralja Luja XIV., a poslije će im oboma odrubiti glavu.

No ti su brakovi uglavnom bili neuspješni. Film, među ostalim, prikazuje s koliko je truda Marija Terezija nastojala pronaći ravnotežu između svojih vladarskih obveza i majčinske ljubavi.

Serije

Prijatelji – 21:45h RTL2

Prijatelji su uvijek odličan izbor za gledati kad vam je do smijeha. Serija prikazuje skupinu prijatelja koji uče živjeti s manama drugih, ali i sa svojim manama.

Subota

Film

Gran Torino – 22:35h DOMA TV

Walt Kowalski, mrzovoljni je udovac koji se i dalje čvrsto drži svojih predrasuda unatoč svim promjenama koje se dešavaju u susjedstvu. Jedina radost u njegovom životu je automobil Gran Torino kojeg redovito održava.

No, kada Thao, Waltov mladi susjed, pokuša ukrasti vrijedni automobil kako bi se priključio bandi, Walt shvati da je konačno pronašao novu svrhu u životu.

Vozač – 22:40h NOVA TV

Baby je mladi i talentirani vozač automobila koji se oslanja se na ritam glazbe koju non-stop sluša kako bi bio najbolji u onome što radi. Međutim, kada upozna djevojku svojih snova, Baby u novom poznanstvu vidi priliku za bijeg od kriminala.

Ipak, nakon što ga mafijaš prisili da radi za njega, Baby se mora suočiti sa stvarnošću – pljačkom unaprijed osuđenom na propast koja će zaprijetiti njegovom životu, ljubavi i slobodi.

Grom – 15:20h RTL

Za super psa Bolta svaki je dan ispunjen avanturom, opasnostima i intrigama – barem dok ga snimaju kamere. Kada zvijezdu televizijskog showa slučajno prebace iz Hollywooda u New York, za Groma počinje njegova najveća avantura do sada – putovanje natrag preko cijelog kontinenta.

Naoružan samo svojim iluzijama da su sve njegove super televizijske moći prisutne i u stvarnom svijetu i uz pomoć neobičnih suputnika – napuštene kućne mačke Mittens i televizijom opsjednutog hrčka Rhinoa – Bolt otkriva da mu ne trebaju supermoći kako bi postao junak…

Sport

Premijer liga BiH: Sarajevo – Široki – 17:00h ArenaSport1

Derbi kola se igra u Sarajevu gdje će Široki pokušati smanjiti razliku za domaćinom koji drži prvo mjesto u ligi.

Nedjelja

Film

Pasija – 20:15h NOVA TV

Zbog izdaje Jude Iskariota, jednog od svojih učenika, Isusa su u Getsemanskom vrtu uhitili rimski legionari i poslan je pred sud kao izdajnik. Rimski namjesnik Poncije Pilat “pere ruke” od osude Isusa prepuštajući odluku stanovnicima Jeruzalema.

Podnoseći neopisivo mučenje i kušnju samog Sotone, Isus odluči ustrajati u svojoj vjeri i nakon što ga osude na razapinjanje na križ…

Sjever Sjeverozapad – 22:33h HRT1

Uglađen i kulturan, dvaput ženjen i razveden, Roger Thornhill stjecajem okolnosti nađe se uhvaćen u mreži intrige nakon što ga zamijene za međunarodna špijuna.

Tako se njegov miran život odjednom preokrene – otme ga tajanstveni Phillip Vandamm, namjeste mu optužbu za umorstvo, pobjegne, a pomaže mu lijepa i tajanstvena plavuša Eve…

Ben Hur – 19:55h DOMA TV

Židovski princ Juda Ben-Hur, uspješan je i bogat trgovac koji živi u Jeruzalemu. No dolazak rimske vojske u regiju najava je velikih političkih promjena. Među njima je i važni vojni zapovjednik i stari prijatelj obitelji Ben-Hur, Messala.

Isprva se Juda i Messala pozdravljaju kao davno izgubljena braća ali ta složnost ne traje dugo. Njihove političke razlike i Judino bogatstvo uzrok su prvih razmirice između Messale i Jude. Za vrijeme parade koju predvodi guverner, odlama se crijep sa Judine kuće i skoro usmrćuje guvernera.

Messala, iako siguran u Judinu nevinost, osuđuje Judu na progonstvo i teški rad na rimskoj galiji a njegovu majku i sestru baca u zatvor. Bijesni Ben-Hur se zaklinje na osvetu.

Ledeno doba 4: Zemlja se trese – 20:00h RTL

Jedan od najomiljenijih filmskih trojaca, Manny, Diego i Sid iz ledenog doba, kreću na najveću avanturu nakon što kataklizma odvoji cijeli kontinent. Razdvojeni od ostatka krda, plove na ledenoj santi koja ih odnese na epsko putovanje morem.

Manny i ekipa suočeni su s dosad neviđenim izazovima da postanu junaci i izvedu nemoguće, dok susreću egzotična morska stvorenja, istražuju vrli novi svijet i bore se s okrutnim gusarima. Scratov ponovni susret s njegovim ljubljenim, ali ukletim, žirom katapultira ga onamo gdje nijedna prapovijesna vjeverica dosad nije kročila.

Sport

NBA: LA Clippers – LA Lakers – 21:30h ArenaSport1

Derbi se igra u Los Angelesu gdje će Lakersi s puno ozlijeđenih igrača pokušati iznenaditi i pobijediti Clipperse.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.