Vikend uz TV: Provedite dan na suncu, a večer uz ove filmove

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Dva lica zakona – 22:43 HRT1

Brett Ridgeman i Anthony Lurasetti dva su čvrsta detektiva koji budu suspendirana s dužnosti kada snimka njihovog ponašanja prema kriminalcu procuri u javnost. S malo novca i bez velikih mogućnosti, ogorčeni policajci osuđeni su na ulazak u svijet kriminala kako bi zadovoljili svoju pravdu.

Lawrence od Arabije – 23:30h HRT3

Kontroverzni vojnik i pustolov T. E. Lawrence (P. O’Toole) gine u prometnoj nesreći, vozeći motocikl. Nakon komemoracije, među prisutnima se povede razgovor o pokojniku. Ključno razdoblje pokojnikova života bio je Prvi svjetski rat. U to doba Lawrence je bio poručnik britanske vojske u Kairu.

Ljubitelj arapske kulture, Lawrence je bio na glasu kao svojeglav i neposlušan časnik. Ipak, zbog poznavanja arapske kulture, Lawrence je poslan u misiju kako bi istražio šanse arapskog princa Faisala (A. Guiness) u pobuni protiv Turaka.

Poslije sumraka – 23:00h RTL

Nepretenciozna, ležerna i zabavna akcijska komedija redatelja Bretta Ratnera nekadašnjeg redatelja glazbenih spotova pop diva Madonne i Mariah Carey, nenametljivo je režirana priča o paru vještih pljačkaša.

Serije

Prijatelji – 23:10h RTL2

Pogledajte sjajnu humorističnu seriju, i to dvije epizode.

Subota

Film

Slom – 20:15h RTL

Kada Ted Crawford (Anthony Hopkins) otkrije da ga njegova mlada žena Jennifer (Embeth Davidtz) vara, on isplanira njezino ubojstvo

Svjetski rat Z – 22:54h HRT1

Jednog običnog dana Gerry Lane i njegova obitelj našli su se usred velikog prometnog zastoja. Bivši UN-ov istražitelj, Lane je predosjetio da se ne radi o običnoj gužvi.

Policijski helikopteri letjeli su nebom, motori divljali po cestama, a u gradu je naglo zavladao kaos. Zbog nečega su ljudi počeli divlje napadati jedni druge – zbog ubojitog virusa koji se širi putem jednog jedinog ugriza i pretvara zdrave pojedince u nešto neprepoznatljivo i životinjsko.

Nezaustavljivi – 22:20h RTL

Veteran i inženjer željeznice Frank Barnes (Denzel Washington) nadgleda posao novaka Willa Colsona (Chris Pine) na lokomotivi koja se kreće nedaleko Stantona. U međuvremenu, na drugoj lokaciji, zaposlenici Dewy (Ethan Suplee) i Gileece (T.J. Miller) dobivaju naredbu od stožera da jednu lokomotivu s teretom pomaknu s tračnica na kojima se nalazi.

No zbog katastrofalne pogreške, lokomotiva bez vlakovođe i s osam vagona toksičnog tereta nekontrolirano pojuri prema naseljenom mjestu.

Nedjelja

Film

Top Gun – 23:00h NOVA TV

“Top Gun” Tonyja Scotta ponio je titulu najuspješnijeg filma 1986. te stoji kao jedan od istaknutijih predstavnika žanra. Film je baziran na edukaciji pilota prema programu kalifornijske akademije Miramar iz San Diega gdje je snimljena većina scena.

John Wick 3: Parabellum – 20:15h RTL

Legendarni plaćeni ubojica John Wick bježi zbog dva razloga. Love ga jer mu je za glavu raspisana tjeralica od 14 milijuna dolara te zato što je prekršio osnovno pravilo hotela Continental, a to je Ne ubij u hotelu. Ne samo to, već je žrtva bila član društva koje je naručilo Wickovu smrt, pa su stoga sve ubojice svijeta Wicku za petama.

Iznenadna smrt – 22:20h RTL

Joshua Foss (P. Boothe) kao nekadašnji vladin agent, zna kako jednostavno eliminirati tjelohranitelje.

Otmu potpredsjednika i njegovu pratnju, a u znak opomene ustrijeli Ferraru i nekoliko talaca, dok njegova ekipa minira dvoranu. Od premijera i vlade traži da na posebne bankovne račune prebace milijardu i 700 milijuna dolara ili će na kraju svake trećine ubiti po nekoliko talaca.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.