Vikend uz TV: Pregršt odličnih filmova na malim ekranima

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Novine – 20:10h HRT1

Radnja je usredotočena na objavu pentagonskih dokumenata u Washington Postu, kojima su 1971. njegovi novinari otkrili istinu o Vijetnamskom ratu.

Pentagonski dokumenti predstavljaju niz službenih dokumenata američkog ministarstva obrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Daniel Ellsberg dostavio novinarima.

Neka bolji pobijedi – 22:30h NOVA TV

Dva agenta CIA-e žive san svakog mladog muškarca: uzbudljiv posao, noćni život, lijepe žene Nerazdvojni su I odlično se zabavljaju sve dok se ne nađu u bitci jedan protiv drugoga a sve zbog prekrasne djevojke u koju se zaljubljuju.

Lijepa, pametna ali neodlučna djevojka staje Između njih I nenadano započinje borba za njezinu naklonost. Ali ne bilo kakva borba, započinje nadmetanja kakvo još niste vidjeli!

Osuđeni – 22:16h HRT3

Nakon izdržane trogodišnje zatvorske kazne Rade, uz pomoć uvjetno puštena zatvorenika Ive, zarobljava suca, sučevu kćer i njezina mladića, zamjenicu javnoga tužitelja i glavnoga svjedoka optužbe te ih odvodi na ujakovo imanje u napuštenom zaseoku.

Nakana mu je da od njih dobije potpisane izjave o vlastitoj nevinosti i montiranosti procesa tijekom kojega je osuđen, jer je kao pokretač i vođa štrajka u svome poduzeću tražio ostavku vlade. Iz tih političkih razloga namještena mu je pronevjera u skladištu slijedom koje biva zatvoren.

Subota

Film

Pobješnjeli Max: Divlja cesta – 22:30h NOVA TV

Progonjen turbulentnom prošlošću Max Rockatansky u osamljenom lutanju vidi najbolje šanse za preživljavanjem. No, nakon susreta s lijepom Furiosom i grupom odbjeglom iz Citadele, grada čije stanovnike terorizira tiranin Joe, postat će dio neizbježnog rata koji slijedi.

Noć i dan – 20:15h NOVA TV

Radnja se vrti oko mlade i pomalo usamljene žene (Cameron Diaz) kojoj, na prvi pogled, bezopasni susret sa šarmantnim strancem (Tom Cruise) odjednom potpuno preokrene život.

Igrom slučaja uplete se u riskantnu špijunsku igru s nevjerojatno sposobnim tajnim agentom koji pokušava zaštititi novi izum, u kojem je skrivena tajna beskonačnog izvora energije te spasiti njegovog izumitelja.

Robin Hood: Princ lopova – 20:11h HRT1

Poznatu priču o Robinu Hoodu, junaku Sherwoodske šume, glasovitom odmetniku koji se borio za prava siromašnih, nije potrebno posebno predstavljati. Ova verzija priče poèinje s mladim engleskim plemićem Robinom od Locksleya kojeg je pustolovina odvela u križarski rat.

Suočen sa smrću u tamnici strane zemlje, neočekivano uspijeva pobjeći uz pomoć mudrog Azeema, koji postaje Robinov brat po krvi i prati ga pri povratku u Englesku.

Nedjelja

Film

Black Panther – 23:00h NOVA TV

Marvelov film Black Panther prati T’Challu koji se nakon smrti svog oca, kralja Wakande, vraća kući u zatvorenu, tehnički naprednu afričku državu kako bi zasjeo na prijestolje i postao novim kraljem.

Ali tad se ponovo javi stari neprijatelj, a TChallin je karakter kralja i Black Panthera stavljen na kušnju kad se uvuče u strašan sukob zbog kojeg je ugrožen opstanak Wakande i cijelog svijeta.

Brzi i žestoki – 20:15h RTL

Brian (P. Walker) se jednog dana doveze brzim sportskim automobilom pred restoran kojeg drže Dominic (V. Diesel) i njegova sestra Mia (J. Brewster).

U restoranu ga napadne Vince (M. Schulze) momak iz bande brzih automobilista koju vodi Dominic. Briana istuku i ismiju i Dominic ga otjera. Po noći se Brian sa svojim automobilom uključi u utrku ulicama Los Angelesa.

Čudo u 34. ulici – 08:05h i 22:55h HRT1

New York za vrijeme Adventa dok grad obilježava Dan zahvalnosti i priprema se za skoru proslavu Božića. Kad vidi da unajmljeni Djed Božićnjak posrće od alkohola, ambicioznoj se Doris Walker (M. O’Hara) učini da je sve propalo.

Ona je organizatorica proslave Dana zahvalnosti i božićnih događanja u njujorškoj robnoj kući Macy’s, energična mlada žena koja pijanom djedici mora hitno pronaći zamjenu.

Zabavni program

Supertalent – 20:15h NOVA TV

Supertalent je postao jedan od najuspješnijih brendova na svijetu i još raste. Show predstavlja plesače, pjevače, komičare, mađioničare, iluzioniste i druge zanimljive talentirane izvođače svih uzrasta.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.