Vikend uz TV: Oskarovci i prava akcija na vašim malim ekranima

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Hrabro srce – 20:10h HRT1

Nakon što je još kao mladić svjedočio okrutnim likvidacijama škotskih plemića, koje su engleski okupatori mnogo puta izigrali i prevarili te nakon što su mu i otac i brat poginuli u bitkama protiv Engleza, William Wallace čovjekom je postao odrastajući kod ujaka Argylea, koji ga je naučio svemu što zna.

Zbog zakona koji dozvoljava engleskim lordovima spavanje sa škotskim mladenkama prve noći njihova vjenčanja, William se s Murron oženio u tajnosti, ali ona kasnije biva ubijena u sukobu s plemstvom.

Ogorčen svime što je cijelog života gledao te razbješnjen smrću svoje ljubavi, William okuplja vojsku najhrabrijih Škota te kreće u rat protiv Engleza.

Skrivene junakinje – 22:30h RTL

Dok se SAD borio da prije Rusije pošalje čovjeka u svemir, NASA je pronašla neiscrpan talent u frupi afro-američkih matematičarki koje su bile mozak iza jedne od najvećih operacija u ljudskoj povijesti.

Temeljeno na nevjerojatnoj istinitoj priči o ove tri žene znane kao “ljudska računala“, pratimo te žene i njegov brzi uspon unuta NASA-e uz neke od najvećih umova u povijesti.

Libanon – Zemlja talac – 20:05h HRT3

U Libanonu se važne političke odluke više ne donose bez Hezbolaha, šijitske “Božje stranke”. Od završetka građanskog rata 1990. multietnički i multireligijski Libanon izložen je rastućim političkim podjelama.

Uz potporu i novčanu pomoć Irana Hezbolah sad prijeti destabilizacijom zemlje i regije. Kao politička stranka, Hezbolah drži dva ministarstva u vladi.

Subota

Film

Mjesto tišine – 22:46h HRT1

Naš svijet su zauzeli naizgled neranjivi grabežljivci, koji – na najmanji mogući šum – odmah napadaju smrtonosnom silom.

Sve se stoga odvija oko jednog bitnog pravila – kreći se pažljivo i nikada ne stvaraj nikakav zvuk, pa čak ni najmanji šum. Jedna je genijalna obitelj uspjela preživjeti u tišini, pažljivo prigušujući svaki mogući zvuk u svakodnevnom životu.

Osvetnici: Završnica – 22:40h NOVA TV

Nakon razornih događaja u filmu Osvetnici: Rat beskonačnosti (2018.), svemir je u ruševinama. Uz pomoć preostalih saveznika, Osvetnici se ponovno okupljaju kako bi poništili Thanosove postupke i vratili red u svemir.

Posljednji kineski car – 20:05h HRT2

Ovaj kultni film osvojio je čak devet Oscara, uključujući onog za najboljeg redatelja i najbolji film, te brojne druge prestižne nagrade diljem svijeta.

Sport

Druga ABA liga: Široki – Podgorica – 19:00h ArenaSport1

Svoju zadnju utakmicu regularnog dijela sezone odigrat će domaćin turnira protiv nezgodnih Crnogoraca.

Nedjelja

Film

Bježi – 22:20h RTL

Mladi Afroamerikanac Chris sa svojom djevojkom Rose tijekom vikenda odlazi na udaljeno imanje kako bi se upoznao s njenim roditeljima, majkom Missy i ocem Deanom.

Njihovo pretjerano uslužno ponašanje Chris u početku tumači kao nervozni pokušaj ublažavanja činjenice da se njihova kći zabavlja s tamnoputim mladićem, ali kako vikend odmiče, otkriva niz pojedinosti koje ga vode do zastrašujućih događaja koje nije mogao niti zamisliti.

Zelena knjiga: Vodič za život – 22:00h HRT2

Kada 1962. godine Tony Lip, izbacivač talijansko-američkog podrijetla koji nije završio niti osnovnu školu, dobije posao vozača svjetski poznatog pijanista, Afroamerikanca Dr. Dona Shirleyja.

Njih dvojica moraju se koristiti „Zelenom knjigom za crnce koji se nalaze na putu kroz američki jug“ kako bi im ona ukazala na nekolicinu mjesta koja se smatraju sigurnima za Afroamerikance.

Zvijezda je rođena – 23:00h NOVA TV

U filmu „Zvijezda je rođena,” Bradley Cooper i Lady Gaga spajaju svoje talente kako bi opisali sirovu i strastvenu priču o Jack i Ally, dvije umjetničke duše koje se udružuju na pozornici i u životu. Njihovo putovanje je kompleksno s lijepim i bolnim fazama odnosa koji se bori za opstanak.

Sport

ABA liga: Cedevita – Partizan – 18:00h ArenaSport2

Veliki derbi ABA lige se igra u Ljubljani, obje ekipe su u odličnoj formi te nas očekuje prava poslastica.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.