Vikend uz TV: Neka vam vikend uljepšaju ovi filmovi

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Slom – 22:26h HRT1

Kada Ted Crawford otkrije da ga njegova mlada žena Jennifer vara, on isplanira njezino ubojstvo… Savršeno ubojstvo. Među policajcima koji su stigli na mjesto zločina je i pregovarač detektiv Rob Nunally, jedini policajac kojemu je dopušteno ući u kuću.

Crawford, začuđujuće, priznaje da je ubio svoju ženu, ali Nunally je previše zaprepašten da bi pazio kada prepozna svoju ljubavnicu, čiji pravi identitet nikada nije znao, kako leži na podu u lokvi krvi. Iako je Jennifer upucana iz neposredne blizine, Nunally primjećuje da nije mrtva.

Crawford je odmah uhićen i optužen nakon priznanja. Taj je slučaj djelovao jednostavno mladom pomoćniku okružnog tužioca Willyju Beachumu koji je na odlasku iz ureda okružnog tužioca i na putu prema unosnom poslu u visokorizičnom trgovačkom pravu.

Umri muški 4 – 20:40h RTL

Kada netko upadne u najzaštićeniju kompjutersku mrežu Odjela za otkrivanje cyber kriminala u FBI-ju, zamjenik glavnog direktora Bowman odluči okupiti sve najpoznatije hakere države kako bi saznao tko stoji iza drskog napada. Zbog nedostataka ljudi u Odjelu, Bowen naredi lokalnim policijskim stanicama da pošalju pomoć.

Jedan od lokanih policajaca je John McClane koji ima zadatak privesti Farrella. Čim stigne do njegovog stana, netko s druge zgrade otvori rafalnu paljbu. I dok bježe, McClane shvaća da klinac kojeg je spasio nije samo još jedan haker, već važna karika u odgonetanju slučaja.

Serije

Bitange i princeze – 16:42h HRT2

Ova humoristična serija donosi svakodnevnicu susjeda i sustanara koje čine: Robi, Irena, Kazo, Teo, Lucija, Gazda, Konobar Armando te erotoman Saša.

Laži mi – 19:35h RTL2

Dr. Cal Lightman otkriva istinu proučavajući ljudska lica, tijela, glasove i govor. Lightman je svjestan da je njegova znanstvena metoda istodobno blagoslov i prokletstvo.

Svjedok je obmana svojih prijatelja i obitelji, čije se ponašanje ne razlikuje znatno od raznoraznih stranaca i kriminalaca.

Sport

Liga prvaka: Četvrtfinale – Leipzig – Atletico M. 17:20h HRT2

Dokumentarni film

Abu Bakr al-Bagdadi, kalif terora – 20:05h HRT3

Krećemo u potragu za korijenima terorista Abu Bakra al-Bagdadija i razgovaramo s ljudima koji su ga poznavali, među kojima je njegova bivša žena Saja, majka njegove kćeri, te šurjakinja koja je trenutačno na odsluženju dugogodišnje zatvorske kazne zbog pokušaja izvođenja samoubilačkog napada.

Ekskluzivne nove fotografije i dokumenti bacaju novo svjetlo na Al-Bagdadija, a razgovarali smo i pripadnicima elitne iračke postrojbe kojoj je bio zadatak uhvatiti ga.

Subota

Film

Bilježnica – 19:55h DOMA TV

Ostarjeli Noah redovito posjećuje Allie, staru, polusenilnu ženu koja boravi u domu za starije i nemoćne. Ne želeći joj dosađivati naklapanjima o svojoj monotonoj svakodnevici, on joj odluči čitati priču zapisanu u staroj bilježnici. U njoj je, naime, detaljno opisano svjedočanstvo mladoga para iz četrdesetih godina čija je strastvena veza bila prekinuta nakon što su se razdvojili tijekom Drugog svjetskog rata.

Osim tadašnjih prilika u zemlji, glavni razlog za razdvajanje ljubavnika bili su prigovori Allieinih roditelja, pripadnika visoke građanske klase, koji su smatrali da Noah nije prava prilika za nju.

Sedam godina kasnije par se ponovno pronašao i, iako shvaćajući da su im se životni putevi potpuno razišli, oni ne mogu odoljeti a da si ne pruže drugu priliku…

Wonder Woman – 20:15h NOVA TV

Prije nego je postala Wonder Women, bila je Diana, princeza Amazonki, obučena da bude nepobjediva ratnica. Odrasla na zaštićenom rajskom otoku Themyscira, na kojem žive samo žene.

Međutim, kada se američki pilot sruši na njihovu obalu i ispriča priču o masivnom sukobu u vanjskom svijetu, Diana napušta svoj dom, uvjerena da može zaustaviti sukob. U borbi protiv muškaraca u ratu kako bi zaustavila sve sukobe, Diana će otkriti svoju najveću snagu i svoju sudbinu.

Gas do daske 2 – 15:10h NOVA TV

Nakon uspješno obavljenog zadatka u Sjedinjenim Državama, inspektor Lee vodi brbljavog policajca Cartera u Hong Kong na odmor. Kratkotrajno opuštanje ubrzo prekida napad na američko veleposlanstvo, a Lee i Carter odmah kreću tragom zločinaca.

Osobe odgovorne za napad nalaze se u visokim redovima zloglasnih trijada, čiji šef je Ricky Tan, a njegova smrtonosna zamjenica je lijepa Hu Li. No iza napada, čini se, stoji krivotvoriteljski lanac, a detektivi u potrazi za istinom stižu natrag u Ameriku…

Vincent – 20:05h HRT1

Nakon što mu se razvedu roditelji, dječak Olivier sprijatelji se s neobičnim susjedom. On je bivši ratni veteran, hedonist i totalni čudak. Usprkos protivljenju dječakove majke Maggie, ovaj će dvojac postati nerazdvojan.

Sport

Liga prvaka četvrtfinale: Manchester City – Lyon – 20:50h HRT2

Nedjelja

Film

Sirove strasti – 20:15h RTL2

Johnny Boz , bivša rock zvijezda i vlasnik noćnog kluba u San Franciscu nađen je mrtav u svom krevetu. Slučaj je dodijeljen detektivu Nicku Curranu, bivšem alkoholičaru i ovisniku. Glavna osumnjičena je Catherine Tramell, atraktivna spisateljica napetih trilera koja se viđala s Bozom.

Policijska psihijatrica Beth Gardner, bivša Nickova djevojka upetlja se u slučaj kada otkrije da je Bozovo ubojstvo opisano u jednom od Catherininih romana. 

Bezdan – 20:05h HRT2

Američka nuklearna podmornica strada nakon susreta s tajanstvenim objektom, a vojska angažira zaposlenike obližnje podvodne naftne platforme da dođu do nje i provjere ima li preživjelih. Šef naftaša je Virgil Bud Brigman, a vojnu stranu spasilačke posade predvodi poručnik Coffey.

U ekipi istaknutu ulogu ima i Budova supruga Lindsay, koja sad radi za vojsku i koja se od Buda namjerava razvesti. Približavajući se podmornici, članovi ekipe shvate da je u tim vodama prisutno nešto nepoznato i tajanstveno…

Samo dvaput se živi – 21:35h DOMA TV

Tijekom rutinske američke svemirske misije, jedna raketa tajanstveno nestane za vrijeme dok je bila u orbiti. Amerikanci, logično, posumnjaju na sovjetsku sabotažu i prijete odmazdom.

Međutim, Britanci bivaju nešto suzdržaniji, pogotovo nakon što njihov sistem praćenja otkrije mogućnost kako je američka letjelica sletjela negdje u more oko Japana. Na zadatak je poslan James Bond, koji vrlo brzo doznaje kako su i Sovjeti sami na isti način ostali bez jedne svoje letjelice. Izgleda da Bond ima samo nekoliko dana da spriječi Treći svjetski rat.

 

UFC 252 – Miočić vs Cormier – 22:45h NOVA TV

Stipe Miočić ovog vikenda ponovno ulazi u kavez, a protivnik će mu treći put u karijeri biti Daniel Cormier.

Dokumentarni film

Sjeme pobune – 21:26h HRT1

Šezdeset godina proizvodnje standardiziranog voća i povrća te stvaranje industrijskih hibrida uvelike je utjecalo na sastav hranjivih tvari u njemu. Uzmimo za primjer rajčicu. Višestrukom hibridizacijom znanstvenici neprestano uzgajaju crveniji, glatkiji, tvrđi plod. No on je u međuvremenu izgubio četvrtinu kalcija te više od pola vitamina.

Sjeme iz kojeg se uzgaja povrće u vlasništvu je nekoliko multinacionalnih kompanija, kao što su Bayer ili Dow-Dupont. Većina tog sjemena proizvodi se u Indiji, gdje radnici kao plaću dobivaju samo šaku rupija, dok tvrtke ostvaruju promet veći od 2 milijarde eura. U tom globaliziranom biznisu sjeme se prodaje skuplje nego zlato.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.