Vijeće za nacionalnu sigurnost RH zabrinjava jedan problem oko Hrvata u BiH – Jabuka.tv

Vijeće za nacionalnu sigurnost RH zabrinjava jedan problem oko Hrvata u BiH

Vijeće za nacionalnu sigurnost Republike Hrvatske raspravljalo je u ponedjeljak o položaju Hrvata u BiH, a po riječima hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, oko te teme vlada potpuno suglasje.

Ako postoji i jedna tema oko koje vlada konsenzus između predsjednika Republike i predsjednika Vlade to je tema jačanje položaja Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH. Znamo da je njihov položaj u određenim situacijama drukčiji od onoga što je i slovo i duh Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma, izjavio je Plenković nakon sjednice.

Dodao je kako posebno zabrinjava problem načina izbora člana Predsjedništva BiH, navela je Hina.

Sve skupa posebno nas zabrinjava, i tu smo vrlo jasno artikulirali naš stav, problem izbora člana Predsjedništva BiH, koji bi trebao biti legitimni predstavnik hrvatskog naroda. I s te strane, ova praksa koja se najedanput počela događati 2006. godine za nas je nešto što smatramo da nije dobro, ni korisno, ni funkcionalno za koheziju unutar BiH. I zbog toga tu imamo jedinstven stav, istaknuo je.

Vijeće za nacionalnu sigurnost razmatralo je i napad na policajce vatrenim oružjem na Markovom trgu te je postignuto suglasje svih sudionika da je taj napad ima obilježja terorizma.

Raspravljena je situacija koja se odnosi na radikalizaciju u društvu. Osuđen je napad na Banske dvore 12. listopada. Konstatirano je, i to konsenzusom, da je riječ o djelu s obilježjima terorizma. Dakle, vrlo jednoglasan zaključak. Raspravljene su mjere koje treba poduzeti za smanjivanje radikalizacije u društvu, rekao je Plenković.

(www.jabuka.tv)


15 komentara

    • Nema reakcije jer Plenković po svaku cijenu hoće dobre i prijateljske odnose s četnikom Vučićem. Baš ga briga za ponos, hrvatstvo, agresiju, ubijene i obespravljene. Uaaaaaaaaaaaa!

  • Znači Hrvati će birati svoga predstavnika u predsjedništvo neće moći samo bošnjaci i HDZ ima još stranaka u Hrvata i nezavisni kandidata.

  • Vauuuu. Kakav istup sve se zatreslo. Uz ovakvu pomoć bit cemo ravnopravni sto posto. Jeste li izrazito zabrinuti ili ono baš baš zabrinuti. ?Stupanj zabrinutosti je bitan. Jer kad se Plenković zabrine i naši su neprijatelji zabrinuti pa odmah naglašavaju svoju krajnju zabrinutost radi Plenkovićeve zabrinutosti. Briga, zabrinutost, skrb ( koja odvratna riječ) to nam fali. Hvala od srca na brizi. Nemojte previše brinuti nije zdravo.

  • Sefe Plenki, ja imam problem kao Hrvat i HDZ-ovac u BiH (ko nije HDZ-ovac nekako ga ne mogu ozbiljno shvatiti da je uopce Hrvat). Imam tri sina i kcer, svi radimo u drzavnim firmama (cak i za snahe sam nekako povuci potegni i sjele su u fotelju do penzije na neodredjeno). Nego, problem za mene kao Hrvata u BiH je taj sto mi se kcer otima, kaze necu ni u Elektru ni Eronet, ja bi da malo svoje talente pokusam brusiti, malo putovati okusati se u bijelom svijetu. Sefe Plenki, daj savjet sta cu s njom? Manita bez veze a ja toliko supaka oblizao, jezik izlizao da sve smjestim po drzavnim firmama. Sinovi su dobri (IQ oko 90) slusat ce. Ona me muci, pomagaj Hrvatu u Bih sefe.

  • nevjerojatno koliko Mi iz Zagreba , Izetbegović iz Sarajeva ,možemo dugo ponižavati Hrvate u BiH podržavajući zlatnog ljiljana Komšića u inat Hrvatima u BiH.

  • Ništa to ne valja! Nema jazavaca, nema narikanja, šmrkavaca, nema rukovanja, ništa, Zoka se nije uopće niti pojavio pred bezveznim medijima, onaj šef diplomata se satra objašnjavajući samom sebi i uvjeravajući kako hrvacka ima sve potrebno europejsko i svjecko znanje i potencijal i unutarnju koheziju i stabilnost i perspektivnost i dobru demografsku sliku i zadovoljne manjine i odličan međureligijski i ekumenski dijalog, jako skroman i pobožan kler koji nema nikakvih političkih pretenzija i uplitanja, općenito cijenjenog u društvu, poslušne i vrlo pitome vjernike, riješeno sve i mirno reintegrirano u podunavlju i krajini, nema nikakvih svjetonazorskih polarizacija, nikakvih izgreda, na vanjskim granicama i uopće, ima rješeno pitanje unutarnje i vanjske tzv. pomirbe, zatim vrlo jak i priznat međunarodni utjecaj, sve, pa eto da, obzirom na višak vremena i energije, ukalkulira tu i zalaganje za poštivanje tih nekih osnovnih civilizacijskih standarda prema (istočnim) susjedima kako smatraju da upravo odgovara duhovima i slovima mirovnih ugovora i okvirnih zakonskih rješenja za stabilizaciju na prostoru zapadnog balkana. Sva sreća što je to sve tako, kako je, i sasvim sigurno će od sad upravo biti puuuno puuuno bolje. Svima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.