Vijeće mladih ŽZH održat će edukativnu radionicu u Grudama

Vijeće mladih Zapadnohercegovačke županije (ŽZH) u suradnji sa Širokobriješkom udrugom mladih (ŠUM) organizira dvodnevnu edukativnu radionicu za srednjoškolce koja će se 28. i 29. ožujka održati u Grudama.

Predavanja pod nazivom “Odabir zanimanja nakon srednje škole: Izazov ili stres?” srednjoškolcima će održati dr. sc. Ivona Čarapina Zovko dok će politolog Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Goran Kutle govoriti na temu “Mladi – Od marginalne skupine do pokretača društvenog napretka”.

Drugog dana radionice planirano je predavanje pod nazivom “Mladi i politički aktivizam” politologa Vedrana Kožula, a srednjoškolcima će se obratiti i Frano Sosa, predsjednik Skupštine Vijeća mladih FBiH.

Cilj je radionice usmjeravanje mladih srednjoškolaca jer se većina djece srednjoškolskog uzrasta ne može odlučiti koje zanimanje da odaberu. Stoga im želimo olakšati izbor tako što ćemo ih uputiti u neke stvari koje se tiču društvenog aktivizma, javnog djelovanja i tome slično, rekao je Sosa za Fenu i dodao da će Vijeće mladih slične aktivnosti planirati i u drugim općinama ZHŽ-a.

Posted by Vijeće mladih Županije Zapadnohercegovačke on Monday, 25 March 2019

Organizatori pozivaju grudske srednjoškolce da se odazovu radionici koja će biti upriličena u Srednjoj školi Antuna Branka Šimića Grude.

(www.jabuka.tv)2 komentara

  • Nemojte samo ove mlade, sposobne i radišne ljude pomiješati sa “zlatnom mladeže JaDeZe partije” jer ovo su budući nositelji razvoja u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Kanadi, USA, Australiji i možda se poneki vrati i u RH i HB.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.