Vijeće mladih Posušje se od 2014. godine oprostilo glazbeno-poetskom večeri

U utorak, 30. prosinca 2014. godine u Posušju u caffe bar-u ”Roma” održana je glazbeno-poetska večer.

Dva su povoda ovom događaju. Prvi, 100 godina smrti hrvatskog pjesnika, novelista, feljtonista, esejista i putopisca Antuna Gustava Matoša. Drugi, 200-ta obljetnica rođenja hrvatskog pjesnika, jezikoslovca i političara Ivana Mažuranića.

poetska_vecer_posusje_3

Sve prisutne u program je uveo Ljubo Kovač, koji je bio i voditelj cijelog projekta. Potom se prisutnima obratio i rekao nekoliko riječi o Antunu Gustavu Matošu, profesor Vlatko Mišetić. Nakon njega, sve prisutne je pozdravio predsjednik Vijeća mladih općine Posušje, Mate Lončar i izrazio veliku radost zbog ovog događaja u Posušju, te istaknuo jako dobru suradnju Vijeća mladih i Matice Hrvatske.

Prigodne Matoševe pjesme recitirali su članovi Vijeća mladih Tomislav Jukić i Anđelka Oreč. Okupljenima se obratio i predsjednik Matice Hrvatske podružnica Čitluk, Andrija Stojić i rekao nekoliko riječi o Ivanu Mažuraniću.

poetska_vecer_posusje_1

Mažuranićeve pjesme recitirali su članovi Vijeća mladih Jozo Kolobarić, Antonela Bakula i Mario Čamber. Na kraju se obratio Predsjednik Matice Hrvatske podružnica Posušje, Blago Kovač i zahvalio se svima na dolasku unatoč lošem vremenu.

poetska_vecer_posusje_4

Muška i ženska klapa Zvizdan, cijeli program upotpunile su i uljepšale prigodnim pjesmama. Ovim događajem željeli smo odati počast dvojici hrvatskih Velikana.

Ovaj događaj su organizirali Matica Hrvatska podružnice Posušje i Čitluk u suradnji sa Vijećem mladih općine Posušje i Kulturnim umjetničkim društvom Zvizdan, navodi se u priopćenju Vijeća mladih općine Posušje.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.