Vijeće ministara odbilo proglasiti Dan žalosti u BiH

Vijeće ministara BiH u dva kruga glasovanja nije postiglo konsenzus za donošenje odluke o proglašenju 11. srpnja danom žalosti u Bosni i Hercegovini.

Inicijativu o proglašenju Dana žalosti na razini BiH je uputio zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Zukan Helez, a protiv nje su glasali kadrovi SNSD-a – ministar vanjske trgovine Staša Košarac i ministar financija Srđan Amidžić.

Podsjetimo, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je ranije na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, donijela Odluku kojom se 11. srpanj 2024. godine, Dan sjećanja na genocid u Srebrenici, proglašava Danom žalosti u Federaciji BiH.

S obzirom na nedostatak konsenzusa, Dan žalosti neće biti proglašen na državnoj razini, a ovo je peta godina zaredom kako je prijedlog o proglašenju 11. srpnja danom žalosti odbijen.

U FBiH proglašen Dan žalosti

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Dan žalosti za sve žrtve rata 91-95 u cijeloj BiH !

    Ovako dijeljenje…. a hoće Fol
    “građansku državu”…je samo pokazivanje što neko stvarno misli za ” građansku”.

  • dok je neko živ u BiH mora pk SDfA…kao biti “građanin”.

    A kada se umre …onda si Hrvat,Bošnjak ili Srbin…nema tada neopredjeljenih “građana” i nema više manipuliranja s njima.

  • Ja bi uveo dan žalosti za sve poginule u prošlom ratu a ovako se samo favorizira muslimanska strana i od nje se pravi kao jedina žrtva u prošlom ratu.A što su oni pobili na tisuće Hrvata i Srba to nema veze.Protjerali i pobili cijelu srednju Bosnu i glume neke žrtve.A one majke Srebrenice pod hitno rašćerat da više ne seri i ne hodaju po svijetu o trošku građana BiH..Samo su one izgubile sinove Jadno.Druge žrtve su manje važne samo su one favorizirane i petljaju se u sve što paše SDA i islamskoj zajednici.Ma odjebaus

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.