Video proslave ređenja svećenika iz Posušja hit je na društvenim mrežama

Posebno radosno je za vikend bilo na proslavi ređenja fra Željka Tomića koji je zajedno s još sedmoricom kandidata položio vječne zavjete u Mostaru.

Video plesa fra Željka i njegovih roditelja uz pjesmu “Danas majko rediš svoga sina” osvanuo je na Facebooku, a ubrzo je prikupio simpatije mnogih.

Podsjetimo, uz njega su u subotu zaređeni i fra Ante Vukoja (Kočerin), fra Ante Begić (Posušje), fra Vinko Baćak (Tomislavgrad), don Luka Cvitanović (Mostar), don Mato Puljić (Mostar), don Antonio Zirdum (Mostar) te don Gabrijel Pavlović (Rotimlja).

Fra Željko je u nedjelju proslavio i mladu misu u rodnoj župi Bezgrješnog začeća BDM u Posušju. Inače, on je na službi u Franjevačkom samostanu i župi Uznesenja BDM Široki Brijeg od prošle godine.

Hercegovina bogatija za 8 novih svećenika

(www.jabuka.tv)

51 komentar

  • Pa fino muzika pjesma veselje i boje Vatikana. Kamo sreće da je cijeli svijet ljudski i humanitaran prema svakom kao Papa iz Vatikana ne bi bilo nigdje ratova ni ubijanja.

 • Majka je svoje isplakala, privatila i sad se veseli. Bog dao ima još 4 pa će biti i svatova i svega…Bog vas blagoslovio

 • Za anonimno, -majka isplakala svoje- da si ti roditelj znao-la bi što to znači majčinski strahovi, suze, brige itd.kao i svakog roditelja, ti si očito jedna obična budala , rugalica , drugo boje Vatikana, ma što tebe nije pitala šta da obuče, sjedi ruglo na sred puta i dvakom se tuga. Ima mama sinova možda bude i fratara. Našem svećeniku i roditeljima čestitke od srca.

 • Sve čestitke fra Željku i drago mi je da je kod nas na Brigu, čini mi se dobar čovik i dobar svečenik.Svaki blagoslov i njemu i nama jer smo sad vezani zajedništvom..

 • Nešto najljepše što sam vidjela i pročitala na internetu. Čestitke roditeljima i sinu koji se zaredio.Fra.Željko mnogo sreće.

 • Ma je zaglupljivanje, ali tribaju ovi novi pratri sa mladarijom sto vise mozda se postigne nekakav pozitivan efekt. Đava je odnijo mladariju pa ne bi lose bilo da pratri sto vise pomazu. Ove ruzne glupe krezave iskompleksirane babe i ravnozemljasi tribaju se maknit u cosu ne smetati samo pratri tribaju sa mladarijom radit sto vise malo drzat kočnicu jer gotovo je . Jedini smisao ovoga redenja je da se ukljuce u rad sa mladarijom neznam kako sve ali neka nadu nacina od biskupa pa na niz , okanite se govnavi tajkuna krezavi baba i ravnozemljasa samo mladarija pa taman ih privukli da otvorite disko u crkvi. Ja virujem da medu vama ima 90 % dobrih ljudi morete djelovat na mladariju. Spasavajte mladariju u ova davlija vrimena kad su ih glupi roditelji raspustili….

  • A Bože sačuvaj komentara povodom ovog svečanog događaja. Mislim da bi ti pismenost trebala biti prioritet. Fra Željko svako dobro i Božji blagoslov!

 • FRA. ŽELJKO NIJE SAM REKO IDEM ZA FRATAR DA BUDEM ,NJEGA JE BOG POZVA U DUBINI DUŠE TI ČEŠ ŽELJKO POĆI MOJIM PUTEM. AJDE NEK TVOJE DJETE POZOVE. O ČEMU RASPRAVLJATE ,SRAM VAS NEK BUDE. FRA .ŽELJKO ,VOLIM TE.🙏🙏

 • Bože moj da mi te vidit. Pa neću ti reć glupačo, dovoljno si kažnjen-a samim sobom. Sretno ti koja sve znaš o majčinstvu i svemu ostalom

 • Pismo za fra.Željka je naj ljepše napisano tjera suze u oči ,napisano, fra Željko ,Volim te,🙏.Od Boga si poslan.🙏

 • Ama neka željko sa srećom pozvaga bog sve uredu a eto mene je pozva urat pasam odgulijo 23 godine u hr vpjsci pa sam posle prošla kalvariju, dok sam odgojio 4 dijece fala bogu pasu ta dica otišla u Evropu hvala bogu ali niko to nije toliko jamijo srcu nego mi obitelj a neka naši pratara i časni sestara sve to triba ali kada jedan kirurg kardijo vaskularne i doktor završi svoju naobrazbu nećete nigdje pročitati ni jedan članak a kamoli dase priča godinama o tome a svi mi znamo ma koje vjere bili da ćemo doktoru doći bar 97 posto e sada štaje vridniji jedan pratar od jednog. Doktora ili policajca ili zidara ili vatrogasca ili pastira električara mehaničara itd, a ja mislim da sva ova zanimanja su kudikamo više potrebna nego fratar ali neka i njega ali ama baš ni jedne dlake nije vridniji od sih ovih ali da ne zaboravim medicinske sestre, stvarno njihova je njihova pokora velika koje bijo u bolnici zna u mostaru trebati u ponoć u podne bit na usluzi a pratar naiđe pita imali itko za ispovid čist uredan na mirisan i otra dalje tako bar ja mislim da osim božjeg poziva ima i drugi stvari vidi se kako žive svećenici lipo u hladovini a imase sredstava tako da tu imade svašta pomalo

  • Nitko nije rekao da je vridnijibili nije.
   O pratrima se pise jer ih je manje i rijede
   Zasto si gulio 23 g u vojsci mucio se u odgoju 4 doce ( da ne pisem kao ti ,,dijece”) mogao si lipo u praprate umiven naici i upitati ,,ima li za ispovid’
   Imas 4 dice sto ih nisi nasavjetovao da idu pratre a ne vani. Lipo bi bili umiveni i svi bi uzivali.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.